Vendosni fjalën kyçe....

Studimi – Bllokimi në Mbretërinë e Bashkuar rriti numrin e vdekjeve pa lidhje me Covid-19


Mijëra britanikë që pësojnë sulme në zemër dhe goditje në tru po vdesin në shtëpi në vend që të kërkojnë trajtim mjekësor, ka zbuluar një studim i ri, pasi shifrat e reja të qeverisë tregojnë se 75,000 persona parashikohet të vdesin si rezultat i masave të bllokimit lidhur me covid-19.

Urdhrat e qëndrimit në shtëpi nxitën njerëz të panumërt që vuanin nga gjendje të rënda mjekësore për të shmangur spitalet, sipas gjetjeve të studimit, të cilat u botuan në revistën mjekësore ‘Zemra’ dhe u raportuan së pari nga ‘Daily Mail’.

Gazeta vuri në dukje se vdekjet nga sëmundjet e zemrës në shtëpi u rritën me 35 përqind nga marsi në korrik, duke rezultuar në 2,279 më shumë viktima mesatarisht gjatë gjashtë viteve të fundit.

Sidoqoftë, vdekjet nga zemra dhe goditjet në tru ranë me rreth 1,400 gjatë së njëjtës periudhë, duke sugjeruar se disa që zgjodhën të qëndronin në shtëpi do të kishin vdekur gjithsesi edhe nëse do të ishin shtruar në spital.

Studiuesit llogaritën se në total, kishte 2085 vdekje më shumë në Angli dhe Uells që mund të lidheshin sulmet në zemër dhe goditjet në tru të personave që kundërshtuan të kërkonin trajtim mjekësor.

Gjetjet mbështesin shifrat qeveritare të cilat nënvizojnë efektet anësore katastrofike të politikave anti-koronavirus në Mbretërinë e Bashkuar.

Një raport i lëshuar së fundmi nga Grupi Këshillimor Shkencor i Qeverisë për Emergjencat (SAGE) zbuloi se gati 75,000 njerëz mund të vdesin gjatë pesë viteve të ardhshme nga shkaqe jo-Covid si rezultat i bllokimit.

Më shumë se 30,000 nga këto vdekje të parashikuara do të jenë rezultat i kancereve të pazbuluara, operacioneve të anuluara dhe problemeve shëndetësore të lidhura me recesionin ekonomik. 26,000 pritet të vdesin nëse njerëzit vazhdojnë të shmangin kërkimin e kujdesit kritik mjekësor.