Vendosni fjalën kyçe....

Policia e Shtetit rikujton masat e reja për kalimin në Greqi


Policia e Shtetit rikujton edhe njëherë masat e reja që do të vendosë Greqia duke nisur nga nesër, për emigrantët shqiptarë që duan të kalojnë në shtetin fqinj ku kanë ndërtuar jetën prej vitesh.

Prej ditësh u krijua një fluks i paprecedent i emigrantëve që prisnin në radhë në Kakavijë dhe në Kapshticë, për të kaluar kufirin, pasi Greqia lajmëroi kufizimet e reja.

Sot u arrit një marrëveshje mes palëve për të lejuar kalimin e emigrantëve shqiptarë në Greqi që prisnin prej ditësh në dy pikat kufitare, duke hequr kootën për kalimin e 750 shtetasve në pikën kufitare të Kakavijës apo prej 300 personash në Kapshticë.

Pika Kufitare e Kakavijës do të punojë me ritëm në mënyrë që qytetarët që presin në radhë të mundet të kalojnë sot drejt shtetit fqinj deri në orën 22:00 të mbrëmjes. Nga nesër në orën 06:00 do zbatohen masat e reja.

NJOFTIMI I POLICISË

Rikujtesë mbi rregullat e reja për lëvizjen në Pikat Kufitare drejt Greqisë

Policia e Shtetit rikujton të gjithë qytetarët që duan të udhëtojnë në drejtim të Greqisë, se nisur nga masat kufizuese për shkak të COVID-19, duke filluar nga ora 06:00 deri në orën 22:00 të çdo dite në vijim, për të hyrë në Republikën e Greqisë, nëpërmjet PKK Kakavije do të lejohet të kalojnë vetëm 750 shtetas në ditë, ndërsa nga PKK Kapshticë vetëm 300 shtetas në ditë.

Për të hyrë në Republikën e Greqisë 🇬🇷 prej mëngjesit të datës 17 gusht qytetarët duhet të kenë me vete:

✅ Çertifikatën e kryerjes së testit COVID-19, jo më vonë së 72 orë nga dita e udhëtimit dhe rezultati të jetë NEGATIV;

✅ Testimi të jetë bërë nga autoriteti shtetëror (Instituti i Shëndetësisë) ose nga çdo spital apo klinikë e certifikuar dhe e njohur nga shteti;

✅ Certifikata të përmbajë të dhënat personale të personit, numrin e pasaportës ose të kartës greke, rezultatin negativ të testit, emrin e Institucionit ku është kryer testimi, adresën, numrin e telefonit, si dhe të jetë e përkthyer në gjuhën angleze;

✅ Do të lejohen të hyjnë në Republikën e Greqisë shtetasit që kanë leje qëndrimi greke ose shtetësi greke, punëtorët sezonal, si dhe çdo shtetas që ka marrë konfirmim nga autoriteti përkatës;

✅ Çdo shtetas që do të hyjë gjithashtu duhet të këtë plotësuar formularin PLF.

Sot, pas komunikimeve të pandërprera me homologët grekë është mundësuar që në PKK Kakavije të vijojë puna me ritëm duke u ardhur në ndihmë qytetarëve që janë në pritje në radhë, për të kaluar në shtetin grek.

Gjithashtu po pas komunikimeve intensive me homologët grekë, në këto momente në Kapshticë ka nisur puna normalisht e do të vijojë deri në orën 22:00 të mbrëmjes, ndërsa nga nesër në orën 06:00 të mëngjesit në të dyja pikat e kalimit do të aplikohen masat e raja anti-COVID.

Policia Kufitare apelon qytetarët që duan të udhëtojnë në drejtim të Greqisë që mos ndërrmarin udhëtime pa pasur me vete dokumentacionin e mësipërm, pasi Policia ka ngritur pika kontrolli në drejtim të Kakavijes si dhe në drejtim të Kapshticës.

Nuk do të lejohet asnjë qytetar që ka qëllim destinacionin final Greqinë të udhëtojë në drejtim të këtyre pikave pa pasur dokumentacionin e nevojshëm.