Vendosni fjalën kyçe....

Prokurorja amerikane akuzohet për fshehjen e udhëtimeve të paguara nga një fondacion i Sorosit


Prokurorja St. Louis në Misuri, Kim Gardner, ndoshta e njohur për përpjekjen për të ndjekur penalisht çiftin McCloskey, mori udhëtime të paguara nga një grup i mbështetur nga George Soros dhe kurrë nuk i raportoi ato, pretendon një media lokale e lajmeve.

Udhëtimet, sipas një raporti hetimor nga KMOV-TV, u financuan nga ‘Fair and Justice’, një organizatë ku ka kontribuuar miliarderi amerikan, George Soros.

Ai gjithashtu ka dhuruar dollarë në fushatat politike të Gardner. Mosraportimi i udhëtimeve të financuara mund të jetë shkelje e ligjit të shtetit dhe të qytetit.

Sipas raportit, udhëtimet e prokurores ishin ‘problematike’. Gjatë ekskursioneve të ndryshme në vitin 2018 dhe 2019, Gardner ishte gjoja ‘e paarritshme’, duke shkaktuar vonesa në punë dhe prapambetje masive të dosjeve.

Një kërkesë për informacion publik nuk gjeti prova për udhëtime gjatë këtyre dy viteve, pavarësisht nga mediat sociale që sugjerojnë se avokati i kishte marrë ato me të vërtetë.

Ajo kishte një histori të udhëtimit me grupin në vitin 2017, kur raportoi udhëtime në qytete si Chicago dhe New York.

Zyra e Gardner-it iu përgjigj raportit në lidhje me udhëtimin e saj duke thënë se pretendimet ishin absurde.