Vendosni fjalën kyçe....

Hiqet fasha e orarit në zonat e gjelbra, zgjatet deri në orën 21:00 te zonat e kuqe, Rama me qarkore nga Facebook-u njofton rregullat e reja


Nëpërmjet “Facebook-ut” kryeministri Edi Rama ka njoftuar rregullat e reja të lëvizjes dhe masave nga dita e nesërme.

Fasha e orareve është hequr tërësisht në zonat e gjelbra ndërsa në zonën e kuqe shtyhet deri në orën 21:00.

Gjithashtu është hequr leje-dalje në të gjitha zonat, ndërsa ndalohen hyrje-daljet nga zonat e kuqe.

Nga masat e reja përfitojnë edhe televizionet të cilat tashmë mund të transmetojnë në studio me më shumë se dy persona por në largësi mbi 2 metra.

Postimi i plotë:

Nga nesër për javën në vazhdim, në bazë të vendimit të Ministrisë së Shëndetësisë:

FIERI KTHEHET NË ZONË E GJELBËR

HIQET KREJTËSISHT FASHA ORARE E LËVIZJES NË ZONAT E GJELBËRTA

FASHA ORARE E LËVIZJES NË ZONAT E KUQE ZGJATET DERI NË ORËN 21.00

HIQEN NË TË GJITHË VENDIN AUTORIZIMET PËR LËVIZJEN E KËMBËSORËVE APO AUTOMJETEVE GJATË JAVËS – FUNDJAVA DO TË JETË PËRSËRI PA MAKINA

VAZHDON TË JETË E NDALUAR HYRJE – DALJA E AUTOMJETEVE NË ZONAT E KUQE

QEVERIA DO TË NDRYSHOJË NESËR AKTIN NORMATIV PËR HEQJEN E NDALESËS SË STUDIOVE TV PËR TË FTUAR JO MË SHUMË SE NJË PERSON. DO TË MBETET VETËM KUSHTI QË TË FTUARIT TË VENDOSEN NË DISTANCË 2m NGA NJËRI – TJETRI

Miq, me heqjen e të gjitha autorizimeve të lëvizjes, ekspozimi ndaj infeksionit rritet shumë dhe barra e çdo individi për të ruajtur veten e të tjerët gjithashtu!

Ju lutem bëni më të mirën tuaj si deri tani dhe kujdes në mënyrën më të veçantë më të moshuarit e të sëmurët në familjet tuaja, të cilët duhet të vetëkufizojnë daljet maksimalisht

*Masa 14 ditore për të vetëkarantinuarit nuk ndryshon dhe shkelja e saj ndëshkohet nga ligji dhe Kodi Penal