Vendosni fjalën kyçe....

Inteligjenca amerikane paralajmëroi Izraelin e NATO-n për Covid-19


Inteligjenca Amerikane kaloi një paralajmërim të hershëm në lidhje me koronavirusin te Tel Avivi zyrtar dhe NATO që në nëntor, pretendon Channel 12 i Izraelit, edhe pasi një zyrtar i lartë i inteligjencës mjekësore amerikane hodhi poshtë një raport të ngjashëm vetëm javën e kaluar.

Transmetuesi transmetoi një histori të enjten duke pretenduar se komuniteti i inteligjencës amerikane ndau informacion të klasifikuar në lidhje me një shpërthim të ri viral në Kinë me ushtarakët dhe zyrtarët e lartë të NATO-s.

“Në nëntor, IDF-ja (Forcat e Mbrojtjes së Izraelit) mbajti një diskutim në lidhje me ndikimin që do të kishte kjo sëmundje e panjohur pasi të arrinte në Lindjen e Mesme. Si do të prekeshim? Si do të ndikonte në fqinjët tanë?” tha kanali Channel 12.

Një raport i ngjashëm nga ABC javën e kaluar thoshte se Qendra Kombëtare e Inteligjencës Mjekësore (NCMI) e Pentagonit paralajmëroi se një shpërthim në qytetin kinez Wuhan mund të bëhet një “ngjarje kataklizmike” në një dokument të përpiluar nëntorin e kaluar.

Por historia u rrëzua me shpejtësi nga drejtori i NCMI, Koloneli R. Shane Day, i cili këmbënguli se “asnjë produkt i tillë në NCMI nuk ekziston” dhe se raporti thjesht nuk ishte “i saktë”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *