Vendosni fjalën kyçe....

Basha: Plani i propozuar prej nesh për ndihmën ndaj ekonomisë i realizueshëm, paratë të merren nga koncesionet


Kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha në një intervistë për Neës 24 foli edhe një herë për propozimet e tij për masat që duhen marrë në ndihmë të situatës së krijuar nga koronavirusi.

Sipas Bashës plani i propozuar prej tij është i zbatueshëm dhe paratë janë të gjendshme.

Kyredemokrati tha se paratë mund të merren te koncesionet apo edhe të hiqen shifrat marramëndëse të ndërtimit të rrugëve.

Plani ynë është me parimin e zbatueshmërisë dhe parimi tjetër është që mos propozojmë asgjë që nuk do e merrnim ne nëse do ishim në qeveri. Është i kostuar dhe i vendosur.

Nuk kemi qindra miliardë euro por ne duhet të japim të paktën po aq në shëndetësi, ndihmë sociale dhe ekonomi në përqindjen e ekonomisë shqiptare. Nëse shtetet e tjera po japin 15- 17 pëqindje të buxhetit ne nuk mund të rrimë në 0.003

Thirrja jonë ka qenë që të zbatohen urgjentisht, sepse koha kushton. Masat tona janë kushtuar dhe me mundësitë e buhetitn të shtetit.

Kur flasim për biznesin dhe ndihmën që I duhet dhën të punësuarve që mund të mos kenë mundësi të marrin pagën për shkak të abuzivizmit. Çfarë kemi propozuar që të gjithë këtyre ti japë 300 euro në muaj. Kosto e kësaj mase është 20- 25 milion euro në muaj. Është e përballueshme. Në Astir 20 milion euro bën 1 km rrugë. Le të lënë atë rrugë dhe të përfitojnë 1000 mijë të punësuar.

Apo dhe masa për ata që punojnë në operatorët ekonomikë. Kemi propozuar për bizneset që qeveria të mbulojë pagën minimale.

Qeveria ka refuzuar madje kam dëgjuar edhe reagime kontradiktore. Qeveria duhet që të

Pra kostoja do të shkojë 45- 50 milion euro në muaj. Pjesën tjetër të fondeve e kemi planifikuar dhe kostuar për familjet në nevojë, pë r të moshuarit, ata që janë në pamundësi ekonomike dhe ata që u goditën nga tërmeti. Shuma prej 50- 60 milion euro do të ishte mëse e mjaftueshme për 2 muaj. Kjo është 120 milion euro që do I marrin 10 oligarkë. Pra menjëherë të bëhen dhe kontratat koncesionare të anulohen dhe të rishikohen në mbështetje të këtyre tre kategorive. Ne e kemi sot të pamundur për të parë deri kur do vijojë kjo situatë”- tha Basha.