Vendosni fjalën kyçe....

3 persona të dyshuar me koronavirus në Vlorë, priten përgjigjet e analizave


Drejtori i Drejtorisë Rajonale dhe Operatorit të Kujdesit Shëndetësor Vlorë (DROSHKSH), Kujtim Llapi, iu ka kërkuar të gjithë punonjësve dhe subjekteve tregtare të përdorin dorashka, referuar situatës së krijuar nga koronavirusi.

Sipas tij, dorashkat duhet të përdoren çdo periudhë të vitit dhe akoma më shumë në këtë periudhë. Teksa ka folur për masat e marra nga Ministria e Shëndetësisë për koronavirusin, drejtori Llapi është shprehur se përdorimi i dorashkave është një masë, që lidhet me higjienën dhe produktet që merren nga qytetarët në njësitë blerëse, dhe është një shqetësim i ngritur nga vetë qytetarët.

Ai ka shtuar se tashmë ekipet e kontrollit kanë zbritur në terren, duke paralajmëruar se kush konstatohet se nuk përdor doreza, do të ketë sanksione, deri në mbyllje të aktivitetit.

Sipas kreut të Institucionit të Shëndetësisë, sa i përket masave të marra nga koronavirusi, tashmë kanë mbërritur dhe janë shpërndarë mbi 120 mijë të tilla. Nga Vlora, sipas Llapit, kanë mbërritur 6 raste në total, 3 prej të cilave kanë rezultuar negative dhe për 3 pritet përgjigja.