Vendosni fjalën kyçe....

Trump firmos buxhetin, themelohet “ushtria e hapësirës”


Presidenti Trump firmosi të premten një paketë shpenzimesh prej 1.4 trilionë dollarësh që përfshinte themelimin e Forcës Hapësinore, shërbimin e parë të ri ushtarak që nga viti 1947.

Nënshkrimi i Ligjit të Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare gjithashtu shmangi një mbyllje të qeverisë që do të kishte filluar në mesnatë.

Dhjetorin e kaluar, një mbyllje rekorde 35-ditore e pjesshme e qeverisë pasoi një ngërç në financimin e murit kufitar kur Trump i kërkoi Kongresit 6 miliardë dollarë. Këtë vit, Trump u shfaq i përqendruar në përgatitjen për potencialin e një fronti të ri në mbrojtje, raporton Fox News.

“Hapësira është fusha e re e luftës në botë,” tha Trump të premten gjatë ceremonisë së nënshkrimit në Joint Base Andrews. “Midis kërcënimeve të mëdha për sigurinë tonë kombëtare, epërsia amerikane në hapësirë është absolutisht thelbësore. Dhe ne jemi duke udhëhequr, por ne nuk po udhëheqim aq sa duhet, dhe shumë shpejt do të jemi duke udhëhequr më tepër”.

Fatura e shpenzimeve përfshin gjithashtu fonde për murin kufitar, grante për sigurinë e zgjedhjeve dhe ngritje të pagave për punonjësit federalë ushtarakë dhe civilë.