Vendosni fjalën kyçe....

Boris Johnson hyn në histori, zbulojeni hollësinë interesante


Kur e dashura e Boris Johnson, Carrie Symonds u bashkua me rrethin e stafit që u mblodhën jashtë ‘Downing Street 10’ për të dëgjuar fjalimin e tij të parë si kryeministër britanik, dëshmitarët raportuan se fotografët u çmendën pas saj.

Deri tani, ish-zyrtarja e komunikimit e Partisë Konservatore, 31-vjeçarja Symonds  ka bërë një punë mjaft të mirë për të qëndruar jashtë qendër të vëmendjes së medias – rrallë është parë në fushatës dhe nuk mori pjesë në një moment historik siç është takimi me Mbretëreshën.

Mbajtja e një profili të ulët për 18 muajt e fundit si e dashura e një politikani të lartë është një gjë. Por të bëjë të njëjtën gjë si partnerja e kryeministrit do të jetë më e vështirë. Çdo aspekt i marrëdhënies së Symonds me Johnson ka qenë subjekt i spekulimeve.

‘Downing Street’ i tha ‘CNN’ se nuk e dinte nëse Symonds do të shkonte në rezidencën e famshme.

Këto janë gjëra të paeksploruara më herët për institucionin britani, asnjëherë më herët nuk ka një kryeministër të Mbretërisë së Bashkuar që të kishte një partner të pamartuar, ndërsa ishte në detyrë.

Ndryshe nga zonjat e para amerikane, partnerët e parë në Mbretërinë e Bashkuar nuk kanë rol të definuar në mënyrë strikte, dhe do të jetë kryesisht deri në Symonds për ta formësuar atë.