Vendosni fjalën kyçe....

Koçijançiç: Thelbësore, të ruhet e drejta kushtetuese e qytetarëve shqiptarë për të votuar


Zëdhënësja e Politikës së Jashtme dhe të Sigurisë në Bashkimin e Evropian Maja Kociajnçiç ka reaguar për ABC News lidhur zhvillimet politike në vend.

Sipas saj institucionet shqiptare duhet të trajtojnë çështjet në përputhje me legjislacionin dhe jurisprudencën e ekzistuese.

Koçiajançiç thekson se thelbësore është të ruhet e drejta kushtetuese e qytetarëve shqiptarë për të votuar.

Deklarata e plotë:

Ne po ndjekim zhvillimet. Kjo është një çështje që institucionet shqiptare duhet ta trajtojnë në përputhje me legjislacionin dhe jurisprudencën ekzistuese, në respekt të plotë të parimeve kushtetuese dhe demokratike.

Siç është thënë tashmë, ne konsiderojmë se vendimi për heqjen dorë nga mandatet parlamentare dhe për të mos marrë pjesë në zgjedhjet lokale seriozisht pengon funksionimin e demokracisë në Shqipëri. Kjo ka qenë një zgjedhje e qëllimshme e partive opozitare. Përfaqësuesit e opozitës janë zëvendësuar në Parlament, i cili funksionon plotësisht.

Tani është thelbësore që të ruhet e drejta kushtetuese e qytetarëve shqiptarë për të votuar në zgjedhjet lokale dhe për të siguruar vazhdimësinë e qeverisjes lokale. Ne përsërisim thirrjen tonë nga të gjitha palët që të angazhohen urgjentisht në një dialog konstruktiv për të kapërcyer situatën aktuale politike