Vendosni fjalën kyçe....

Kaloi një vit në hapësirë, astronautit i ndryshon ADN-ja


Të kalosh një vit në hapësirë mesa duket nuk do të thotë që të ndryshon vetëm pikëpamja mbi botën por edhe gjenet tuaja.

Sipas disa rezultateve të një studimi të NASA-s, 7% e gjeneve të Scott Skelly nuk u kthyen në normalitet pas kthimit të tij në Tokë dy vjet më parë.

Studimi shqyrtin se çfarë ndodhi me Kelly-n para, gjatë dhe pas një viti në qëndrimi në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës krahasuar me binjakun e tij identik Mark, i cili qëndroi në Tokë.

Edhe pse binjakët identikë nuk janë gjenetikisht të njëjtë, sërish ADN-ja e Scott-it sugjeron ndryshime afatgjata në gjenet që lidhen me së paku pesë rrugë dhe funksione biologjike.