Vendosni fjalën kyçe....

Violeta Shkurta në krye të Prokurorisë së Fierit, shtohet numri i grave që drejtojnë organin e akuzës në vend


Violeta Shkurta është emëruar në krye të Prokurorisë së Fierit, pas shkarkimit prej vettingut të Fatmir Lufit.

Shkurta është e para drejtuese në këtë prokurori ndërsa është prezantuar nga përfaqësues të Këshillit të Lartë të Prokuorisë. A

jo është pjesë e prokurorisë së Fierit që prej vitit 2003 ndërsa sot është ngjitur në krye të saj.  

Shkurta i shtohet listës së femrave që drejtojnë prokuroritë në qarqet e vendit. Me emërimin e Shkurtës, 11 nga drejtuesit e prokurorive në qarqe duke futur edhe kryeprokuroren dhe kreun e Krimeve të Rënda, janë femra ndërsa 13 prokurori drejtohen ende nga meshkuj.

Arta Marku, Kryeprokurore

Donika Prela, Krimet e Rënda

Elisabeta Imeraj, Tiranë

Elidiana Kasaj, Pukë

Alketa Nushi, Kukës

Esmeralda Cami, Dibër, Bulqizë

Anita Jella, Durrës

Enkeleda Millonai Elbasan, Gramsh, Librazhd

Violeta Shkurta, Fier

Eloida Goxhi, Berat, Skrapar

Dhorina Theodhori, Korçë