Vendosni fjalën kyçe....

Arma më e veçantë kushton 4.5 milionë dollarë, zbuloni arsyen e çmimit stratosferik


Armët e zjarrit nuk përdoren vetëm si mjete praktike për gjueti apo vetëmbrojtje. Ato janë gjithashtu simbole, të përdorura në ceremoni të ndryshme.

Por shumë kohë më parë, materialet e përdorura për armët e pabesueshme më poshtë nuk kishin arritur ende në Tokë.

Pistoletat më të veçanta në botë janë ato që kushtojnë jo pak por plot 4.5 milion dollarë çifti.

Ato janë modeluar sipas modelit M1911 dhe janë të vetmit e këtij lloji që ekzistojnë, pasi për prodhimin e tyre është përdorur një meteorit rreth 4.5 miliardëvjeçar, i gjetur në Namibi.

Inxhinierët e kompanisë, thonë se ato janë krejtësisht funksionale, por me siguri nuk do të donit të rrezikoni prishjen e armëve të tilla vetëm për trë bërë disa qitje me to.