Vendosni fjalën kyçe....

Formojnë “Kallashnikovin” me makinat e tyre, mënyra e pazakontë e festës


Dhjetëra makina kanë formuar formën e automatikut të famshëm “Kallashnikov”, për të festuar ditën e Mbrojtësit të Ditës së Atdheut.

Mbijetesa në dimër në Rusi nuk është e lehtë për shkak të temperaturave tejet të ulëta dhe dëborës së madhe, por disa qytetarë kanë gjetur një mënyrë të pazakontë për të festuar. Banorët e Izhevskit në Uralet Perëndimore u mblodhën dhe i renditën makinat e tyre duke formuar formën e armës “Kallashnikov”.

Rreth 80 pronarë të makinave përdorën automjetet e tyre për të formuar një formë të ngjashme me pushkën legjendare. Regjistrimet e filmuara me dron u shfaqën në internet e tregojnë një pamjee mbresëlënëse pasi makinat janë rregulluar në dëborë me dritat e ndezura.

Turma u mblodh gjatë natës të së premtes dhe orëve e para të së shtunëc në mëngjes pas Ditës së Mbrojtësit të Ditës së Atdheut, një festë kombëtare ruse që nderon ushtarakët dhe burrat në përgjithësi.