Vendosni fjalën kyçe....

Tabaku takon tregtarët: I mbytën në gjoba, i ftoj në protestë (FOTOT)


Deputetja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku ka takuar sot nga afër bizneset në rrugën e Kavajës dhe ata në tregun çam.

Pas këtij takimi, Tabaku tha se të gjithë kishin tregtarët I kishin shprehur atij një shqetësim, taksat e larta, gjobat dhe rënien e shitjeve.

Për këtë arsye Tabaku i fton qytetarët që të bëhen pjesë e protestës së opozitës më 16 shkurt.

“Ndërsa vizitoja bizneset pranë rrugës së Kavajës dhe në zonën e “tregut çam” dëgjoja përherë të njëjtin shqetësim “Nuk ka njerëz, nuk ka xhiro, nuk ka shitje”. Të dëgjosh këtë shqetësim edhe në një nga zonat më të populluara dhe frekuentuara në qytet dhe të jetë refreni i mungesës “xhiros” së ngjashëm si tek shitësit e fruta perimeve ashtu edhe tek tregtarët e veshjeve është shqetësuese.

Qytetarët prej vitesh janë në kllapinë e frikshme të mos shpenzimeve, të uljes së kursimeve dhe rritjes së çmimeve ndërsa pagat bien. E vetmja rrugë që mund t’i japë hov kësaj sjellje është ajo e uljes së taksave dhe tatimeve ashtu që qytetarët të kenë më shumë për të shpenzuar më shumë. Alarmi që po kumbon gjithnjë e më fortë nga qytetarët dhe shitësit nuk po dëgjohet aspak nga një qeveri e mbyllur në dhomën e koncesioneve, ajo mendon të rrisë taksat për t’i mbytur shqiptarët me to ndërsa gjen në buxhetin e shtetit edhe gramën e fundit për ta koncesionuar.

Në 16 shkurt sipërmarrësit që janë të mbytur nga dhuna e vazhdueshme e taksidarëve, taksat e larta të qeverisë e që përditë shohin se si të ardhurat e tyre bien janë të ftuar në protestë. Për të gjithë ishte dhe është e patoletuershme që miliona euro të shpenzohen për koncesione ndërsa biznesi taksohet dhe mbyllet.

Duhet të luftojmë së bashku për të ndërtuar një qeverisje që është në funksion të qytetarëve, që siguron dhe garanton tregun e lirë dhe mirëqenien. Data 16 shkurt është preludi i kësaj qeverie, dita në të cilën bizneset e mbytura në lista borxhesh dhe gjoba tatimorësh duhet të bashkohen në protestën kundër monopoleve, taksave të larta dhe oligarkisë.”, thotë deputetja Tabaku.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *