Vendosni fjalën kyçe....

“Jeta jashtëtokësore më pranë nga ç’mendohet” – Administratori i NASA-s


Në komentet që ka të ngjarë të ushqejnë ufologët e zjarrtë në mbarë botën, një zyrtar i lartë i NASA-s ka pranuar se ekzistenca e jetës së huaj është “më shumë gjasa atje, shumë më tepër nga sa ishte menduar deri tani”.

Thomas Zurbuchen, një astrofizikan dhe administrator i asociuar për Drejtorinë e Misionit të Shkencës në NASA, tha për Universitetin e Bostonit se ai beson se ka jetë përtej Tokës për arsyen e thjeshtë se dikur “dyshonim se a do të ekzistojnë molekulat e ujit ose komplekse përtej Tokës”, por në të vërtetë “kjo është shumë më e lehtë për t’u arritur se sa menduam se ishte e mundur “.

“Ajo ndodhet para derës sonë, kudo, duke përfshirë edhe krateret polare të planetit Merkur,” shpjegoi ai.

“Sa për atë se si lidhet me zinxhirin e jetës, jeta ka shumë më shumë gjasa të jetë atje, shumë më tepër se sa menduam më parë”.

Duke folur për turizmin hapësinor, Zurbuchen e përshkroi atë si një përvojë “të rëndësishme” dhe pretendon se tani është “aq e lehtë për të shkuar në hapësirë, ​​sa mund të shkohet në Paris”.