Vendosni fjalën kyçe....

Aleatia e Merkel CSU pëson humbje në Bavari, partia e Gjelbër e dyta


Aleatët konservatorë të CSU të kancelares gjermane Angela Merkel pësuan rrwnie tw votave në zgjedhjet shtetërore të Bavarisë të dielën, duke i dhënë një goditje qeverisë së saj të brishtë të koalicionit prej tre palësh.

CSU siguroi 35.5 për qind, sipas parashikimeve të Exit-Poll-ve të publikuara në mbyllje të procesit të votimit, duke humbur shumicën absolute në landin e pasur Alpin, ku kanë pasur mbështetje të plotë që nga vitet 1960.

Të Gjelbrit fituan përqindjen e dytë më të madhe të votave me 18.5. Ata u pasuan nga votuesit e lirë me anën e djathtë me 11.5 për qind dhe me zgjedhjen populiste ekstremiste të djathtë për Gjermaninë (AfD) me 11 për qind. Partia Social Demokratike (SPD) vazhdoi të bjerë, duke marrë vetëm dhjetë përqind, ndërsa Partia e Lirë Demokratike e qendrës së djathtë parashikohet të marrë rreth pesë përqind të votave. Prandaj është e paqartë se ata do të qartësojnë pengesën prej pesë për qind të nevojshme për përfaqësimin parlamentar.

Burimi: DW


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *