Vendosni fjalën kyçe....

Blog

Të shash Sorosin dhe jo sistemin që i përket

Nga Ledian Droboniku Të shash Soros por jo sistemin që ai i përket, është njësoj sikur të shash kancerin jo nga ai çfarë shkakton por nga emri që ai mban. Por cili është sistemi që Soros mbështet? Quhet neoliberizëm, ideologjia e perandorisë amerikane për sundimin e popujve të botës: desovranizimin…

Olele Marksi

Nga Edon Qesari Është një e dhënë e ditur në mbarë opinionin publik se tekstet shkollore në Shqipëri, veçanërisht ato që kanë të bëjnë me shkencat humane dhe/apo sociale, janë të hartuara shpesh nga njerëz kryesisht të paaftë, të cilët nuk i kursejnë gomarllëqet me okë në autorësitë përkatëse. Nuk…

Kur të lakojnë si influente

Nga Aranita Brahaj* Të dashur Kolegë (të paktën ju që më njihni) unë kam zërin tim, ju lutem ma kurseni “Influencën”. Falënderoj çdo media në Shqipëri, Kosovë a Maqedoni që përmend emrin tim si një njeri me influencë në media dhe nuk di sa e meritoj në aspektin cilësor e…

Letër Ramës nga Derajna*

Xhaxhi Kryeministri, E di që je i zënë me punë të mëdha Afganistani e qeverie të re. Por kur erdhe vjet te çadra ime, në Kullas, Ishëm, në Nëntor 2020, më more për dore. Bëmë edhe foto e video plot e ti the:  “Për Vitin e Ri do bëni Gëzuar…

Letër FILDESIT

Nga Klodiana Lala* Fildes, sot, plot 4 vite pa Ty. Ke lënë pas shumë dhimbje, po kaq dhe mungesë…. E jo vetëm aty ku është e ligjshme mungesa Jote, po edhe përtej, deri atje ku Ti ndoshta kurrë s’do ta mendoje as besoje! Mungon siç mungojnë ato pak gjëra të…