Vendosni fjalën kyçe....

Bitcoin ETF nis për herë të parë në bursën kryesore të Australisë


Një fond i tregtuar me bitcoin (ETF) u hodh në tregun kryesor të aksioneve të Australisë për herë të parë të enjten ndërsa menaxherët e fondeve debutojnë mallrat për të kënaqur investitorët që kthehen në tregjet e kriptomonedhave pas një bumi çmimesh.

VanEck Bitcoin ETF është hedhur në treg me rreth 990,000 Dollarë australianë në aktive në Bursën Australiane të Letrave me Vlerë dhe është kulmi i mbi tre viteve bisedime me operatorin ASX.

Fondi nuk do zotërojë Bitcoin drejtpërdrejt, por do investojë në VanEck Bitcoin Trust të listuar në SHBA, që filloi në janar. Filiali evropian i VanEck menaxhon gjithashtu 12 fonde të ngjashme të kriptomonedhave.

Investitorët kanë derdhur miliarda dollarë në ETF-të e kriptomonedhave në SHBA pasi rregullatorët miratuan disa prej tyre në janar. Hong Kongu pasoi në prill me lëshimin e gjashtë fondeve, megjithëse interesi ka qenë më i dobët.

VanEck Australia tha në mars se drita jeshile nga rregullatorët e SHBA-së shkaktoi një rritje të kërkesave nga ndërmjetësit dhe këshilltarët financiarë për mallra të ngjashme.

Çmimi i Bitcoin është pothuajse trefishuar që nga viti 2023, megjithëse çmimet kanë ngecur që nga një kulm në mars.

Një shkëmbim konkurrent në Australi i drejtuar nga dega vendase e CBOE Global Markets tashmë pret disa ETF të Bitcoin.

Sidoqoftë, VanEck Bitcoin ETF është fondi i parë që lëshohet në bursën kryesore.