Vendosni fjalën kyçe....

Arabia Saudite masa të reja kundër haxhit ilegal


Autoritetet saudite njoftuan të premten futjen e masave të reja për të pakësuar numrin e individëve që kryejnë haxhin në mënyrë të paligjshme, pa leje apo regjistër.

Sipas një deklarate të Drejtorisë së Përgjithshme të Sigurisë Publike të Mbretërisë, rregulloret e reja për Haxhin kërkojnë që “banorët që dëshirojnë të hyjnë në Mekë të marrin një leje nga autoritetet përkatëse”.

Ai shtoi se zbatimi i rregulloreve të reja hyn në fuqi nga e shtuna, 4 maj 2024.

Deklarata theksoi se personeli i sigurisë saudite në pikat e kontrollit të sigurisë që çojnë në Mekë do parandalojë hyrjen e çdo individi pa lejet e duhura.

Masat e reja vijnë si pjesë e përpjekjeve të Mbretërisë për të kontrolluar fluksin e pelegrinëve në vendet e shenjta për të kontrolluar numrin e tyre dhe për të mbrojtur sigurinë e tyre, veçanërisht gjatë sezonit të Haxhit.