Vendosni fjalën kyçe....

11 pemë po priten nga pylli ku u xhirua “Game Of Thrones” në Irlandën e Veriut


Dihet se pjesa më e madhe e xhirimeve të serialit “Game of Thrones” u zhvillua në Irlandën e Veriut, ku gardhe të errëta, tuneli i harkuar i pemëve të ahut pranë Armoy, u bë një atraksion popullor turistik në sezonin e dytë të tij.  Mirëpo, tani do të shkatërrohen pemët në bulevardin ku është filmuar seriali.

Sipas EPA, Departamenti për Infrastrukturën (DfI) konfirmoi për BBC News se “punimet e nevojshme të sigurisë së pemëve” do të fillojnë në vendin e Bregagh Road javën e ardhshme. Sipas raportit, shumica e pemëve janë në gjendje të keqe. Në fakt, 11 pemë në itinerar mund të përbëjnë një rrezik potencial për kalimtarët,

Ministria e Infrastrukturës ka njoftuar se të hënën e ardhshme do të nisë puna për heqjen dhe restaurimin e tokës në pronësi private. Pemët u mbollën përgjatë rrugës që të çon në Gracehill House, e cila ishte një rezidencë mbretërore e ndërtuar në 1775. Nga gjithsej 150, kanë mbetur 86 pemë ahu, pasi disa u shkatërruan nga stuhitë.