Vendosni fjalën kyçe....

NASA do të zbulojë nesër ekuipazhin e astronautëve për misionin fluturues në Hënë


Katër astronautë duke përfshirë tre amerikanë dhe një kanadez do të përcaktohen nga NASA për të përfunduar një mision të gjeneratës së re në orbitën e Hënës, duke i kthyer njerëzit sërish atje, sipas CNN.

Të hënën, publiku më në fund do të mësojë emrat e anëtarëve të ekuipazhit.

I planifikuar të nisë në vitin 2024, Artemis II do të jetë misioni i parë me ekuipazh i programit për të orbituar hënën, duke fluturuar më larg në hapësirë se çdo njeri që nga programi Apollo. Ajo do t’i hapë rrugën ekuipazhit të Artemis III për të ecur në Hënë në vitin 2025, të gjitha në bordin e raketës më të fuqishme në botë dhe me një çmim që deri atëherë do t’i afrohet 100 miliardë dollarëve.

Pas muajsh vendimmarrjeje me dyer të mbyllura, zyrtarët e NASA-s planifikojnë të zbulojnë emrat e anëtarëve të ekuipazhit në një ceremoni të planifikuar për të hënën në orën 11:00 ET.