Vendosni fjalën kyçe....

Zelenski viziton pozicionet e vijës së parë të Ukrainës në Zaporizhzhia


Presidenti i Ukrainës Volodimir Zelenski vizitoi të hënën pozicionet e vijës së parë të ushtrisë ukrainase në rajonin juglindor të Zaporizhzhia të vendit, sipas AA.

“Rajoni Zaporizhzhia. Pozicionet e vijës së parë. Jam i nderuar që jam këtu sot, pranë ushtrisë sonë. I jam mirënjohës secilit prej luftëtarëve tanë për mbrojtjen e Ukrainës, sovranitetit tonë, qyteteve tona dhe fëmijëve tanë. Ne patjetër do të fitojmë,” tha Zelenskyy. në një mesazh në Telegram.

Ai ndau gjithashtu një video të fjalimit të tij drejtuar trupave.

Zelenskyy më vonë tha se ai gjithashtu vizitoi postin komandues, ku u dha urdhra dhe medalje personelit të sigurisë dhe anëtarëve të Shërbimit Shtetëror të Emergjencave.

“Faleminderit që mbroni shtetin tonë, shtëpitë tona, integritetin territorial dhe jetën në Ukrainë. Ju uroj shëndet të mirë. Ju uroj një fitore të madhe dhe ajo patjetër do të realizohet”, tha gjithashtu Zelenski.

Zelenskyy më vonë mbajti një takim me komandën ushtarake në rajon, gjatë të cilit u informua për situatën operacionale në Zaporizhzhia, gatishmërinë e njësive ushtarake për të kryer detyrat e caktuara, situatën socio-ekonomike në rajon dhe nevojat e të zhvendosurve brenda vendit. persona.

Më vete, Rafael Grossi, drejtori i përgjithshëm i Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike (IAEA), tha në një mesazh në Twitter se ai dhe Zelenskyy vizituan Hidrocentralin Dnieper.

Stacioni hidroelektrik i Dnieperit është një pjesë thelbësore e sistemit që ruan sigurinë bërthamore të termocentralit bërthamor të Zaporizhzhia. (Zelensky) më tregoi dëmin e fundit të pësuar nga diga,” tha Grossi.

Vizita e Zelenskit vjen pas vizitave të ngjashme të papritura në pozicionet ukrainase në rajonet Donetsk dhe Kherson më 22 dhe 23 mars respektivisht.