Vendosni fjalën kyçe....

Kamala Harris iu ‘shmang’ gazetarëve për një vit – New York Times


Zëvendëspresidentja amerikane Kamala Harris iu shmang shumicës së paraqitjeve në media për një vit të tërë, pas asaj që u konsiderua gjerësisht si një paraqitje televizive ‘katastrofike’ e vitit 2021, në të cilën ajo nuk arriti të shpjegonte në mënyrë koherente strategjinë e administratës Biden për kufirin SHBA-Meksikë, ka raportuar New York Times.

Harris ‘u fsheh në një ‘bunker’ për rreth një vit’ pas intervistës së saj famëkeqe mbi krizën kufitare me Lester Holt të NBC, zbuloi NYT.

Gazeta citoi ‘zyrtarët e Shtëpisë së Bardhë’ të cilët shpjeguan se ajo ishte e shqetësuar për ‘bërjen e gabimeve dhe zhgënjimin e presidentit amerikan Joe Biden’.

Që nga intervista e NBC-së, në të cilën Harris vazhdimisht pohoi ‘ne kemi qenë në kufi’, ndërsa Holt i kujtoi me butësi se nuk e kishte bërë, paraqitjet televizive të saj kanë qenë të pakta. Ajo bëri vetëm pesë spote të tjera mediatike në vitin 2021, një prej të cilave ishte një bisedë me një nxënës të shkollës së mesme në YouTube dhe rezervoi vetëm pesë paraqitje kryesore për të gjithë vitin 2022, të gjitha brenda katër muajve të parë të atij viti.

Sipas NYT, edhe ‘aleatët” e Harris janë lodhur duke pritur që zv.presidentja të dallohej politikisht, pasi ajo dikur konsiderohej pasardhëse e dukshme e Biden’.

Sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Karine Jean-Pierre kohët e fundit u përpoq të përmendte një arritje të vetme nga Harris kur u pyet për përparimin e saj në krizën e emigrantëve, një çështje që iu caktua asaj në muajt e parë të presidencës së Biden. Viti i kaluar pa një numër rekord të emigrantëve të paligjshëm që hynë në SHBA përmes kufirit meksikan.

Harris nuk fitoi asnjë primare të vetme shtetërore kur ajo kandidoi për presidente në vitin 2020, duke u larguar nga gara përpara se të fillonte votimi personal për shkak të çështjeve të personelit dhe financimit, si dhe numrave të dobët të sondazheve.