Vendosni fjalën kyçe....

Disney kritikohet për ‘propagandë kundër të bardhëve’ në rifillimin e ri të shfaqjes ‘The Proud Family’ – Fox News


Një rifillim i shfaqjes së Disney-t ‘The Proud Family’ po merr reagime ndaj një pjesë të kënduar në një episod të fundit të serisë që shfaq fëmijët që debatojnë rreth skllavërisë dhe dëmshpërblimeve, duke argumentuar se Amerika ‘u detyrohet’ amerikanëve zezakë sepse Amerika ‘ende nuk e ka shlyer’ paragjykimet sistematike, racizmin e supremacinë e të bardhëve, shkruan Fox News.

“Ky vend u ndërtua mbi skllavërinë, që do të thotë se skllevërit e ndërtuan këtë vend,” thuhej vazhdimisht në këngën në episodin e Disney+ të ‘Proud Family: Më e zhurmshme dhe më krenare”.

“Pasardhësit e skllevërve vazhdojnë ta ndërtojnë atë, skllevërit ndërtuan këtë vend dhe ne pasardhësit e skllevërve në Amerikë kemi fituar dëmshpërblime për vuajtjet e tyre dhe vazhdojmë të fitojmë dëmshpërblime çdo moment që kalojmë të zhytur në një paragjykim sistemor, racizëm dhe supremaci të bardhë mbi të cilin Amerika ishte themeluar dhe ende nuk e ka shlyer”, këndonin fëmijët.

Bashkëpunëtori i Institutit Manhattan, Christ Rufo, ndau një video të episodit në Tëitter, duke e quajtur atë ‘teori të pastër kritike të racës’. Kënga nxiti gjithashtu idenë se Presidenti Abraham Lincoln në fakt nuk i liroi skllevërit.

“Ne kishim Tubman, Turner, Frederick D, pastaj ata thonë se Lincoln liroi skllevërit, por skllevërit ishin burra dhe gra, dhe vetëm ne mund të çlirohemi”, thuhej në këngë.

“Emancipimi nuk është liri. Jim Crow, segregacioni, linjat e kuqe, shkollat ​​publike që ushqejnë burgjet private ku ne bëhemi përsëri skllevër.”

“Propagandë flagrante kundër të bardhëve,” shkroi në Twitter llogaria e njohur në Twitter, ‘End Wokeness’.

Producentja ekzekutive e shfaqjes, Latoya Raveneau, pranoi se kishte një ‘agjendë aspak sekrete homoseksuale’ në një takim të stafit të Disney kur prodhonte shfaqjen, sipas një klipi të shpërndarë nga Rufo.

“Udhëheqja jonë atje ka qenë kaq mirëpritëse për agjendën time aspak sekrete të homoseksualëve,” tha Raveneau.