Vendosni fjalën kyçe....

Kompania kanadeze prodhon robotin që shpërndan ushqime nëpër shtëpi


Një automjet i vogël, i bardhë, me tre rrota kalon nëpër makina të parkuara në rrugë deri në dyert e picangrënësve të uritur në qytetin amerikan të Detroitit.

Roboti autonom shpërndarës njeh dhe shmang këmbësorët dhe pengesat falë kamerave, radarit dhe teknologjisë së sensorit në distancë LiDAR (Light Detection and Ranging).

Kompania që ka zhvilluar robotin, Magna, thotë se ai lëviz me energji elektrike dhe mund të udhëtojë me shpejtësi deri në 32 km/h.

Kompania globale e teknologjisë së lëvizshmërisë thotë se robotë të tillë dërgesash mund të zvogëlojnë kostot e dorëzimit dhe emetimet e karbonit në qytete.

Në të gjithë botën, kompani si Magna dhe Uber eats kanë vënë baste për këto robotë, mes kërkesës së qëndrueshme për shpërndarje autonome pasi konsumatorët vazhdojnë të porosisin ushqime nga komoditeti i shtëpive të tyre edhe pas heqjes së bllokimeve.