Vendosni fjalën kyçe....

“Ka 9 identitete gjinore e mbi 10 orientime seksuale” – Prindërit në SHBA kritikojnë kurrikulën e re të shkollës


Një program mësimor i distriktit shkollor të Kalifornisë jugore po u mëson fëmijëve se ka mbi dhjetë orientime seksuale dhe nëntë gjini, sipas një raporti të Fox News.

Disa prindër shprehën zemërim, duke deklaruar se mësime të tilla po ‘seksualizojnë fëmijët tanë dhe normalizojnë sjelljen seksuale’ në një moshë të vogël.

Distrikti shkollor ‘Newport-Mesa’ në Orange County ka prezantuar tekste të reja të quajtura ‘Aftësitë Gjithëpërfshirëse Shëndetësore për Shkollën e Mesme’, të cilat sugjerojnë se ka nëntë identitete të ndryshme gjinore: gjinore, androgjene, bigender, cisgjinore, jokonformuese gjinore, lëng gjinor, pyetje gjinore, jobinare dhe transgjinore.

Ai gjithashtu identifikon mbi 10 orientime të ndryshme seksuale dhe ‘romantike’, të cilat përfshijnë androseksual, skolioseksual, demiseksual, gjineksual, poliseksual dhe aseksual, si dhe heteroromantik, gjineromantik, homoromantik, androromantik dhe skolioromatik.

Kurrikula ‘Teen Talk’ eksploron tema të gjinisë dhe identiteteve seksuale dhe përmban video udhëzuese mbi ‘si është të jesh trans në shkollë të mesme’, në të cilën dy adoleshentë diskutojnë për shndërrimin.

Tekstet shkollore të programit ofrojnë gjithashtu shembuj të profileve të nxënësve që përfshijnë emrat e tyre, orientimin seksual dhe identitetin gjinor dhe nxisin fëmijët të krijojnë të tyren.

Një numër prindërish kanë shprehur zemërim për mësimet e reja, duke argumentuar se shkollat ​​tani po ‘seksualizojnë fëmijët tanë dhe po normalizojnë sjelljen seksuale’ në një moshë të re, sipas Alicia Beget, një nënë në distrikt që foli për Fox News.

“Kjo është pjesë e një axhende më të madhe që ata që janë në krye janë të vetëdijshëm për atë që po bëjnë.” – tha Beget.

Distrikti shkollor iu përgjigj Fox News për koment, duke thënë se thjesht po ndjek ‘standardet e miratuara nga shteti për edukimin shëndetësor, i cili përfshin shëndetin seksual’ dhe po përdor një kurrikulë shëndetësore të miratuar nga shteti.

“Ne e kuptojmë se ka pikëpamje dhe besime të ndryshme dhe ne ndjekim standardet shtetërore të Kalifornisë për kurrikulën, duke mbështetur gjithashtu zgjedhjen e prindërve.” – tha distrikti shkollor.