Vendosni fjalën kyçe....

Tesla ‘braktis’ Bitcoin, shet 75% të monedhës dixhitale


Tesla ka likuiduar afërsisht tre të katërtat e bitcoin-eve të saj, duke shtuar 936 milionë dollarë në para në bilancin e saj, sipas raportit të fundit të të ardhurave të kompanisë të publikuar të mërkurën.

“Në fund të tremujorit të dytë, ne kemi konvertuar afërsisht 75% të blerjeve tona Bitcoin në monedhën tradicionale.” – zbuloi kompania në raportin e saj financiar.

Shitja ‘nuk duhet të merret si një vendim ndaj Bitcoin’, tha CEO Elon Musk gjatë një telefonate me investitorët e Tesla të mërkurën. Ai shpjegoi se masa kërkohej për të maksimizuar pozicionin e parave të gatshme dhe për të rritur likuiditetin mes ‘pasigurisë së bllokimeve të Covid në Kinë’ në atë kohë.

Tesla investoi një total prej 1.5 miliardë dollarësh në Bitcoin në tremujorin e parë të 2021, sipas dosjeve të mëparshme, duke u bërë mbajtësi i dytë më i madh i kriptomonedhës në botën e korporatave, sipas firmës analitike CoinGecko.

Kompania madje njoftoi se do të pranonte Bitcoin si pagesë për makinat e saj, por Musk e ndryshoi papritur vendimin dy muaj më vonë, duke përmendur shqetësimet mjedisore.

Bitcoin ra në rreth 23,000 dollarë pas lajmeve, por u ringjall disi pas shpjegimeve të Musk. Vendimet dhe deklaratat e miliarderit kanë ndikuar në vlerën e Bitcoin, Dogecoin dhe kriptomonedhave të tjera në shumë raste në të kaluarën, me disa investitorë të kriptove që e akuzojnë atë për manipulim të tregut me mesazhet e tij në Twitter.