Vendosni fjalën kyçe....

Rama flet për Satelitët: Morën më shumë kohë se e kishim parashikuar por do ngrihen brenda vitit, do inspektojmë bujqësinë nga qielli


Kryeministri Edi Rama përmendi sot në konferencën për Bujqësinë premtimin e tij për të dërguar në orbitë satelitët “Albania 1” dhe “Albania 2”, gjë e cila duhej të kishte ndodhur tashmë.

Gjatë fjalës së tij, Rama tha se ka pasur vonesa por brenda këtij viti kjo ide e tij do të realizohet. Madje shtoi se institucionet shqiptare do të inspektojnë më pas bujqësinë nga qielli, jo vetëm me dronë por edhe me satelitë.

“Na duhet të shtyjmë më shumë tek teknologjia dhe inovacioni. Nëse mbi 15 mijë fermerë duan naftë, po sa traktorë ka ky vend se nuk del llogaria. Ka një shkalë fiktiviteti. Si do të adresohet? Do të adresohet përmes teknologjisë dhe formalizimit. Nga një anë me regjistrin e tokës dhe vënien në përdorim dronët dhe satelitëve.

Përmes formalizmit me regjistrin e fermës, regjistrin digjital të fermës dhe vënien në përdorim të dronëve e satelitëve që për shkak të procedurave kanë marrë më shumë kohë sesa e kishim parashikuar, por do të vijnë brenda këtij viti dhe me faturat, naftën do ta marrësh por duhet të sjellësh faturat. Ne nuk kemi dashur ta bëjmë të vështirë dhe të lodhshme prandaj ne jemi duke punuar që inspektimin ky vend ta çojë në qiell. Ta bëjë me satelitë, drona dhe jo me inspektorë.”- tha Rama.