Vendosni fjalën kyçe....

Aksionet amerikane shohin ditën më të keqe që nga viti 2020


Tregjet amerikane ranë ndjeshëm gjatë fundjavës në ditën më të keqe të Wall Street që nga viti 2020, duke përkeqësuar të gjitha fitimet nga një ditë më parë, pasi Rezerva Federale e SHBA njoftoi planet për të rritur normën bazë të interesit.

Dow Jones ra me më shumë se 1000 pikë, ose 3.1%, duke shënuar rënien e tij më të keqe të përqindjes ditore që nga 28 tetori 2020. Ndërkohë, S&P 500 humbi 153 pikë ose 3.6%, ndërsa Nasdaq Composite humbi 5% përqindja ditore bie që nga 11 qershori 2020.

Aksionet e teknologjisë ranë me Alphabet, Apple, Microsoft, Meta Platforms, Tesla dhe Amazon, të gjitha duke rënë midis 4.3% dhe 8.3%.

Të mërkurën, Doë u rrit me 2.8%, ndërsa S&P 500 u rrit me 3% dhe Nasdaq Composite avancoi 3.2%. Fitimi i S&P 500 ishte avancimi më i madh njëditor që nga 18 maji 2020.

“Kam qenë në treg për 25 vjet dhe nuk kam parë kurrë diçka të tillë.” – tha për CNN Danielle DiMartino Booth, CEO dhe kryestratege për Quill Intelligence, një firmë kërkimore e Wall Street dhe Federal Reserve.

Banka qendrore e SHBA rriti normat e interesit me gjysmë pikë përqindjeje siç pritej të mërkurën në një përpjekje për të trajtuar inflacionin në rritje.