Vendosni fjalën kyçe....

Apple gjobitet për aplikacionet e takimeve


Gjiganti amerikan i teknologjisë Apple është goditur me një gjobë prej 5 milionë eurosh për mospërmbushje të një urdhri të bërë më parë nga Autoriteti Holandez për Konsumatorët dhe Tregjet (ACM).

Urdhri, i bërë nga rregullatori holandez antitrust në dhjetor, kishte të bënte me dështimin e Apple për të lejuar ofruesit e aplikacioneve për takime të përdorin metoda alternative pagese në Holandë, duke thyer kështu ligjet e konkurrencës.

Apple do të vazhdojë t’i nënshtrohet një gjobe javore, që varion nga 5 milionë euro deri në 50 milionë euro derisa të përmbushet, tha ACM për Reuters. Më 15 janar, Apple pretendoi se kishte respektuar mandatin, por ACM nuk ishte dakord. të hënën.

Apple ka dështuar të përmbushë kërkesat në disa pika”, thuhet në një deklaratë.

“Më e rëndësishmja është se Apple nuk ka arritur të rregullojë kushtet e saj, si rezultat i së cilës ofruesit e aplikacioneve për takime nuk janë ende në gjendje të përdorin sisteme të tjera pagese. Për momentin, ofruesit e aplikacioneve për takime mund të shprehin thjesht ‘interesin’ e tyre”, shtohet në deklaratë.

Gjigandi i teknologjisë amerikane ende nuk ka komentuar, por po apelon vendimin e dhjetorit.Të premten, Apple tha se do të ngarkonte një komision për blerjet, pavarësisht se do të bënte ndryshime për të lejuar lidhjet me ofruesit e pagesave të palëve të treta në aplikacion.