Vendosni fjalën kyçe....

Gjermania mbyll gjysmën e centraleve bërthamore në mes të krizës energjetike


Gjermania do mbyllë tre termocentrale bërthamore sot, në një masë për të përgjysmuar kapacitetin e mbetur bërthamor të vendit. Masa vjen pavarësisht krizave më të rënda energjetike që ka përjetuar rajoni evropian.

Mbylljet, të cilat vijnë si rezultat i vendimit për të hequr plotësisht energjinë atomike, të marra nga Angela Merkel pas katastrofës bërthamore të Fukushimës në 2011, pritet të shtrëngojnë presionin e tanishëm të çmimeve të gazit dhe energjisë.

Berlini po planifikon të mbyllë plotësisht energjinë bërthamore deri në fund të vitit 2022, kur tre centralet e tij të fundit në Neckarwestheim, Essenbach dhe Emsland do të mbyllen.