Vendosni fjalën kyçe....

Banorët e Laprakës dalin sërish në protestë për projektin e Unazës së Madhe


Banorët e Laprakës kanë dalë sërish në protestë për projektin e vijimit të Unazës së Madhe.

Ata kanë bllokuar dy rrugët kryesore të lagjes në shenjë indinjate ndaj qeverisë dhe ARRSH për mbajtjen në fshehtësi të projektit të Unazës, loti sheshi Shqiponja – Bulevardi i Ri. Banorët e dalë në protestë deklaruan se rastësisht janë njohur dy javë me pare me projektin e rrugës.

Sipas banorëve, projekti i lotit të Unazës prek 700 shtëpi banimi me mbi 1 mijë familje. Banorët thanë se do të përshkallëzojnë protestën nga nesër, nëse qeveria nuk ulet në bisedime për të zgjidhur çështjet e strehimit të mbi 1000 familjeve që mbeten pa strehë.

Sipas banorëve një pjesë e objekteve kanë certifikatë pronësie ndërsa pjesa tjetër janë në proces legalizimi në pritje të marrjes se statusit të plotë të pronësisë.

Historia përsëritet nga para pas protestave në Astir që zgjatën dy vite dhe ku edhe sot kanë me qindra familje të mbetura pa strehë ndërsa i vetmi dëmshpërblim që morën nga qeveria ishte bonusi i qerasë për disa vite.