Vendosni fjalën kyçe....

Borxhi global do të jetë gati tre herë më i madh se PBB-ja globale deri në fund të vitit


Borxhi i ngritur në qiell për shkak të pandemisë Covid-19 mund të arrijë në 260% të PBB-së globale deri në fund të vitit 2021, por sipas S&P Global Ratings, normat e ulëta të interesit do të ndihmojnë për të vënë situatën nën kontroll.

Borxhi global u rrit në një rekord të lartë prej gati 300 trilionë dollarësh në tremujorin e dytë të këtij viti, tregojnë të dhënat nga Instituti i Financave Ndërkombëtare (IIF). Borxhi total, përfshirë borxhin e qeverisë, familjes, korporatave dhe bankave, u rrit në 296 trilionë dollarë në fund të qershorit, 36 trilionë dollarë mbi nivelet e tij para pandemisë.

Sipas drejtoreshës menaxhuese të S&P e menaxheres kryesor analitike, Vera Chaplin, kjo ‘ngritje e borxhit ishte e nevojshme duke pasur parasysh përgjigjen e politikave gjatë pandemisë’, siç citohet nga Bloomberg.

Ajo gjithashtu deklaroi se borxhi duket të jetë i menaxhueshëm për shkak të normave të ulëta të interesit, të cilat do të ndihmojnë në shërbimin e grumbullimit.