Vendosni fjalën kyçe....

Meta dekreton propozimin e Ramës për lirimin nga detyra të katër ambasadorëve, mes tyre edhe Besiana Kadare


Presidenti Meta ka dekretuar lirimin nga detyra të katër ambsadorë të Shqipërisë.

Mes tyre është edhe Besiana Kadare, ambasadorja e Shqipërisë në OKB.

Ambasadorët e tjerë të liruar na detyra janë Arian Spase në Hungari, Albana Dautllari në Këshillin e Europës dhe Ferit Hoxha në UNESCO.

Njoftimi

“Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, në mbështetje të nenit 92, shkronja ‘dh’, nenit 93 të Kushtetutës, si dhe të nenit 26, pika 2, të ligjit nr. 23/2015 ‘Për shërbimin e jashtëm të Republikës së Shqipërisë’, me propozim të Kryeministrit, ka dekretuar, disa lirime të Ambasadorëve të Republikës së Shqipërisë në shtete të tjera dhe organizata ndërkombëtare.

-Zoti Arian Spasse, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Republikën e Hungarisë, rezident.

-Zonja Albana Dautllari, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë në Misionin e Përhershëm të Republikës së Shqipërisë pranë Këshillit të Evropës, në Strasburg, rezident.

-Zonja Besiana Kadare, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara, në Nju Jork, rezident, dhe ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Shqipërisë, në Republikën e Kubës, jorezident.

-Zoti Ferit Hoxha, u lirua nga detyra e Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë pranë Organizatës së Kombeve të Bashkuara për Edukimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO), rezident.”