Vendosni fjalën kyçe....

Irlanda gjobit WhatsApp me 225 milionë euro për shkelje të privatësisë


Mbikëqyrësi i privatësisë së të dhënave të Irlandës ka ndëshkuar me gjobën e tij më të madhe ndonjëherë prej 225 milionë eurosh WhatsApp për shkelje në lidhje me ndarjen e informacionit personal me kompanitë e tjera gjithashtu në pronësi të Facebook.

Të enjten, Komisioni Irlandez i Mbrojtjes së të Dhënave (DPC) ndëshkoi WhatsApp me një gjobë rekord prej 225 milionë eurosh. Në një deklaratë të lëshuar nga mbikëqyrësi, DPC tha se ishte duke hetuar që nga dhjetori 2018 nëse WhatsApp kishte respektuar ‘detyrimet e saj të transparencës’ sipas Rregullores së Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave të Bashkimit Evropian (GDPR).

Deklarata shpjegoi se kjo ‘përfshin informacionin e dhënë subjekteve të të dhënave në lidhje me përpunimin e informacionit midis WhatsApp dhe kompanive të tjera të Facebook’.

Përveç një gjobe të rëndë, rregullatori gjithashtu i dha një vërejtje shërbimit të mesazheve, së bashku me një urdhër që ai të sillte përpunimin e të dhënave të tij.

WhatsApp, megjithatë, ka thënë se kundërshton dënimin financiar, duke e kritikuar atë si “tërësisht jo joproporciona’ dhe do e apelojë atë.