Vendosni fjalën kyçe....

“Jezu Krishti ishte komunisti i parë në botë” – Komenti polemizues i kreut të Partisë Komuniste në Rusi


Nga dëbimi i huadhënësve deri te ushqimi i popullit dhe shërimi i të varfërve falas, zelli revolucionar i Jezu Krishtit përputhet me pothuajse të gjitha vlerat ideologjike të komunizmit, ka pohuar një nga politikanët kryesorë të Rusisë.

Genadi Zyuganov, udhëheqësi i Partisë Komuniste ruse, i bëri komentet polemizuese në një intervistë për Radio KP të enjten. Sipas tij, ‘komunisti i parë në planet ishte Jezu Krishti’.

“Vendoseni predikimin e Jezusit dhe kodin moral të komunizmit krah për krah dhe thjesht do të bindeni,” tha politikani.

“Duhet të studioni Biblën, atëherë do të kuptoni shumë.”

Zyuganov kryeson grupin e dytë më të madh parlamentar të vendit, pasardhësin e Partisë Komuniste që qeveriste Bashkimin Sovjetik. Sidoqoftë, jo të gjithë u pajtuan me diagnozën e tij, me zëdhënësin e degës së Moskës të Kishës Ortodokse që tha se ‘ne nuk e konsiderojmë të saktë dhe të përshtatshme të krahasojmë Perëndinë e mishëruar me ndonjë mësim politik dhe ekonomik, përfshirë komunizmin’.

Sidoqoftë, shtoi ai, Kisha I hap dyert për mbështetësit e të gjitha partive.