Vendosni fjalën kyçe....

Paralajmërimi i Faucit: Amerikanët mund të kenë nevojë për një dozë të tretë për t’u quajtur plotësisht të vaksinuar ndaj Covid


“Ajo që nënkuptohet me të qenit plotësisht i vaksinuar do të ndryshojë|, tha Anthony Fauci, duke sugjeruar që regjimi standard së shpejti do të përfshijë tre doza, mes raporteve që stafi i FDA-së shprehu shqetësime për një nxitim në këtë drejtim.

Ndërsa Fauci vuri në dukje se vendimi përfundimisht do t’i lihet agjencive federale të shëndetësisë, ai u tha gazetarëve në një konferencë shtypi të enjten se ai beson se një dozë shtesë ka të ngjarë të jetë e nevojshme që amerikanët të konsiderohen ‘plotësisht të vaksinuar’ në të ardhmen e afërt.

“Nga përvoja ime si imunolog, nuk do të isha aspak i befasuar nëse regjimi i përshtatshëm dhe i plotë për vaksinimin ka të ngjarë të jetë tre doza”, tha ai, duke shtuar se të dhënat përforcuese nga Izraeli treguan një përmirësim shumë të qartë të mbrojtjes nga Covid-19.

Izraeli ka parë një rënie të konsiderueshme të efektivitetit të vaksinave me kalimin e kohës, duke raportuar një rritje të madhe të sëmundjeve serioze në mesin e të gjithë të vaksinuarve (sipas përcaktimit të mëparshëm të dy dozave) duke filluar në korrik.

Sidoqoftë, Fauci vuri në dukje një studim të bazuar në të dhënat e rreth 1 milion izraelitëve të moshës 60 vjeç e lart, i cili sugjeroi se një dozë e tretë e goditjes me Pfizer kishte ‘ndikim thelbësor pozitiv’, duke rezultuar në një reduktim dhjetëfish të sëmundjeve të rënda.

Përgatiti për Hashtag.al, Klodian Manjani