Vendosni fjalën kyçe....

“Jo të gjithë duan demokracinë perëndimore me ‘Netflix e marshime LGBT’, po bëhen si Bashkimi Sovjetik”


Dështimi amerikan për të mposhtur talibanët dhe për të ndërtuar një demokraci të fortë në Afganistan dëshmon se jo të gjithë i janë nënshtruar ideologjisë së Perëndimit dhe bota nuk dëshiron të marrë pjesë në eksperimentet ideale politike.

Deklarata ka ardhur nga Andrey Yermak, këshilltari i lartë i shefit të stafit të Presidentit të Ukrainës.

Arestovich beson se ngjarjet e fundit në Afganistan janë shembja e demokracisë liberale, një sistem politik që ai thotë se mund të ‘shkatërrojë njerëzit’ – ashtu si në regjimet totalitare. Dështimi i Perëndimit të udhëhequr nga SHBA tregon se përpjekjet e ngjashme në Ukrainë janë krejtësisht të kota, shpjegoi ai.

“Siç doli, bota e vërtetë është e papërshtatshme për eksperimentet idealiste të bashkimit të të gjithëve nën një koncept të vetëm ideal,” shkroi Arestovich.

“Fillimisht ish-Bashkimi Sovjetik ishte e bindur për këtë dhe tani SHBA po sillet njësoj – në krye të Perëndimit kolektiv.” – shtoi ai.

Ai e kritikoi Perëndimin për përpjekjen për të promovuar një botë ku të gjithë kanë ‘Netflix dhe parada LGBT’, duke e akuzuar atë se po përpiqet të imponojë idetë e tij të demokracisë liberale në të gjithë botën, ndërsa sulmon këdo që guxon të dyshojë në këtë doktrinë.

“Sa shpejt dhe me çfarë çmimi, Perëndimi do të kuptojë keqkuptimet e tij sistematike mbi këtë çështje?” ai pyeti.