Vendosni fjalën kyçe....

Kosova taksë të re 5 euro për makinat, Haradinaj bën thirrje për protestë


Kreu i AAK-së, Ramush Haradinaj ka bërë thirrje të protestohet kundër vendimit të Qeverisë për taksën 4.90 euro për automjetet në Kosovë.

Haradinaj ka thënë se me këtë vendim përfiton një biznes privat dhe individët e lidhur me të.

Qeveria e Kosovës ka vendos një taksë krejtësisht të re, në vlerë prej 5 euro, në secilën herë që i regjistroni automjetet tuaja.  Me këtë vendim përfiton një biznes privat dhe individët e lidhur me të, duke zbraz xhepat e qytetarëve me afro 2 milion euro në vit, të cilat nuk i shkojnë buxhetit të shtetit. Qytetarë të nderuar, PROTESTONI!”, shkruan Haradinaj në Facebook.

Ndërsa ka bërë thirrje për protestë, ai thotë se pa asnjë arsye qytetarëve do t’u merren rreth 5 euro për secilin automjet.

“U protestua për pesë euro taksë për shfrytëzim të Rrugës së Kombit, ndërsa tani, pa asnjë arsye iu merren 5 euro për secilin automjet! Protestoni për të drejtat tuaja”.

Nga data 1 shtator, kompania “Auto Control Kosova”, vendosi të taksojë edhe me 4.90 euro, për secilin automjet për t’i vënë asaj etiketën ngjitëse, e cila konfirmon se mjetit motorik i është kryer kontrolli teknik.