Vendosni fjalën kyçe....

Ushtarët amerikanë ngatërrojnë objektivin gjatë stërvitjes, mësyjnë në një fabrikë në Bullgari (Video)


Ambasada e SHBA-së në Sofje ka kërkuar falje për një mësymje aksidentale të kryer nga ushtarë Amerikanë në një fabrikë inxhinierike Bullgare në fillim të këtij muaji e cila ndodhi mes një stërvitje ushtarake të NATO-s.

Inkursioni i shkurtër i armatosur ndodhi në 11 maj, ndërsa Bullgaria ishte duke pritur ushtarë të SHBA-së dhe aleatëve të tjerë që morën pjesë në stërvitjen e Përgjigjes së Shpejtë. Sidoqoftë, publiku bullgar mësoi për këtë të Premten, pasi pronari i fabrikës së bastisur foli për mediat kombëtare.

Pamjet nga kamerat e sigurisë së fabrikës treguan shtatë ushtarë amerikanë të armatosur me pushkë sulmuese dhe lëviznin në ekipe zjarrfikëse për të siguruar strukturën, pa asnjë rezistencë nga punëtorët. Pasi nuk gjetën asnjë luftëtar ‘armik’, amerikanët u larguan, shkruan RT.

Ambasada e SHBA në Bullgari tha se mësoi për incidentin vetëm këtë javë dhe ishte thellësisht e penduar për këtë. Inkursioni u bë nga ushtarët e caktuar në Brigadën 173 Ajrore, të cilët humbën jashtë zonës së caktuar të stërvitjes në Bazën Ajrore Cheshnegirovo, ku ata u stërvitën në “hyrjen dhe pastrimin e bunkerëve dhe strukturave të shumta nëpër fushën ajrore”.

“Ushtria Amerikane e merr stërvitjen seriozisht dhe i jep përparësi sigurisë së ushtarëve tanë, aleatëve tanë dhe civilëve. Ne i kërkojmë falje sinqerisht biznesit dhe punonjësve të tij, ”tha ambasada.