Vendosni fjalën kyçe....

SHBA heq Xiaomi nga lista e saj e zezë e kompanive kineze


Gjiganti kinez i teknologjisë Xiaomi tha se është hequr zyrtarisht nga lista e zezë e qeverisë amerikane që ndalon investimet amerikane në ‘kompanitë ushtarake kineze komuniste’.

Sipas deklaratës, Gjykata e Qarkut e SHBA-së në Columbia-s vendosi heqjen zyrtarisht të gjitha kufizimet në blerjen ose mbajtjen e letrave me vlerë të kompanisë nga investitorët amerikanë.

“Kompania është mirënjohëse për besimin dhe mbështetjen e përdoruesve të saj globalë, partnerëve, punonjësve dhe aksionerëve të saj.” – tha Xiaomi, duke shtuar se ‘do të vazhdojë të sigurojë prodhime dhe shërbime të besueshme elektronike të konsumatorëve për përdoruesit dhe për të ndërtuar pa pushim produkte të mahnitshme e me çmime konkurruese për t’i lejuar përdoruesit në të gjithë botën të gëzojnë një jetë më të mirë përmes teknologjisë inovative’.

Në janar, nëntë firma kineze përfshirë Xiaomi u shtuan në një listë të zezë të kompanive të pretenduara ushtarake kineze nën një ndalim të lëshuar nga ish-presidenti i SHBA-së Donald Trump. Vendimi urdhëroi investitorët amerikanë të heqin dorë nga zotërimet e tyre në firmat që ishin pjesë e listës së zezë deri më 11 nëntor 2021.

Kina atëherë tha se nuk kishte asnjë bazë ose drejtësi procedurale për Uashingtonin të shenjonte kompanitë e teknologjisë civile si Xiaomi si ‘kompani ushtarake kineze’.