Vendosni fjalën kyçe....

“Ushtria do luftojë derisa të arrihet qetësia e plotë para çdo armëpushimi” – Ministri i Mbrojtjes së Izraelit


IDF do të luftojë derisa të ketë silence heshtje të plotë ’përpara se çdo armëpushim të jetë e mundur, thotë ministri izraelit i mbrojtjes.

Ministri i Mbrojtjes i Izraelit është zotuar të vazhdojë operacionet kundër militantëve palestinezë, duke pretenduar se forcat e vendit do të arrijnë ‘heshtjen e plotë’ përpara se të shkojnë në tryezën e bisedimeve, ndërsa dhuna përshkallëzohet.

Në një fjalim të mërkurën në qytetin bregdetar Ashkelon, Benny Gantz premtoi të vazhdojë luftën kundër Hamasit dhe forcave të tjera palestineze përpara se të arrihet ndonjë armëpushim.

“Në Gaza, kullat po bien, fabrikat po shemben, tunelet po zhduken dhe komandantët po vriten. Forcat e Mbrojtjes së Izraelit do të vazhdojë të godasin dhe do të sjellin heshtjen e plotë për një kohë të gjatë.” – i tha ai medias në qytetin jugor, i cili është goditur rëndë nga raketat e lëshuara nga Gaza.

Gantz tha se operacioni i tanishëm nuk ka datë përfundimi dhe se ushtria do kryejë detyrën e saj.

“Ne nuk do të pranojmë qortim nga asnjë organizatë ose institucion në lidhje me të drejtën dhe detyrën tonë për të mbrojtur qytetarët e Izraelit.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *