Vendosni fjalën kyçe....

Rusia braktis ‘Traktatin e Qiejve të Hapur’, lejonte vendet të spiunonin njëri-tjetrin nga ajri


Putin paraqet projekt-ligjin për Rusinë që të lë Traktatin e Qiejve të Hapur, konfirmon Moskën të tërhiqet nga ‘marrëveshja e spiunimit’ një vit pasi SHBA u larguan

Presidenti rus Vladimir Putin ka paraqitur një projektligj në parlamentin e vendit për të dalë nga ‘Traktati i Qiejve të Hapur’, një marrëveshje mbikëqyrjeje pas Luftës së Ftohtë që lejon vendet nënshkruese të spiunojnë hapur njëri-tjetrin nga ajri.

Pakti shumë i keqpërdorur është sulmuar kohët e fundit dhe duket se është në orët e tij të fundit. Majin e kaluar, nën presidentin e atëhershëm Donald Trump, SHBA njoftuan se do të tërhiqeshin nga traktati. Kjo u pohua gjashtë muaj më vonë, në nëntor.

Pas vendimit të Uashingtonit për të lënë marrëveshjen, Moska zbuloi se donte garanci nga aleatët e bllokut ushtarak të Amerikës në NATO se ata nuk do të ndanin informacionin e marrë përmes ‘Qiejve të Hapur’ me Uashingtonin.