Vendosni fjalën kyçe....

Rregullatori i BE-së nis vlerësimin e vaksinën kineze Sinovac


Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) njoftoi të martën se kishte filluar shqyrtimin e vaksinave COVID-19 të zhvilluara nga kompania farmaceutike kineze Sinovac.

EMA e nisi vlerësimin e vaksinave kineze bazuar në rezultatet paraprake nga studimet laboratorike dhe klinike, shkroi ajo në një njoftim për shtyp.

Rregullatori i BE-së do të vlerësojë nëse përfitimet e vaksinës kineze i tejkalojnë rreziqet dhe pajtueshmërinë e vaksinës me standardet e BE-së për efektivitetin, sigurinë dhe cilësinë.

Rishikimi, i cili u kërkua nga prodhuesi, ka për qëllim të përgatisë dhe përfundimisht të shkurtojë autorizimin e zakonshëm nëse kompania farmaceutike zyrtarisht aplikon për një licencë të marketingut të BE-së.

Sidoqoftë, EMA tha se nuk mund të parashikonte një afat kohor për përfundimin e vlerësimit.

Komisioni Evropian sugjeroi të hënën që të lejojë qytetarët jashtë BE-së të udhëtojnë në vendet e bllokut nëse imunizohen plotësisht nga një vaksinë e miratuar nga EMA.

Propozimi pritet të miratohet nga vendet anëtare të BE më së shpejti deri në qershor.

Nëse EMA autorizon vaksinën, të huajt e vaksinuar nga Sinovac do të jenë në gjendje të udhëtojnë në BE pa kufizime të mëtejshme në të ardhmen.