Vendosni fjalën kyçe....

Një hap më afër, India drejt përfundimit të urës hekurudhore më të lartë në botë (Video)


Hekurudhat Indiane thanë të hënën se ka përfunduar ndërtimin e harkut të çelikut të urës ikonike hekurudhore Chenab, e cila do të jetë ura hekurudhore më e lartë në botë pasi të ketë përfunduar deri në vitin 2022.

Sipas një deklarate të lëshuar nga Ministria e Hekurudhave, ‘mbyllja e harkut ishte një nga pjesët më të vështira të urës mbi Chenab dhe përfundimi i saj është një hap i madh drejt përfundimit të shtrirjes së mbështjelljes me gjatësi 111 kilometra nga Katra në Banihal’.

“Aktualisht, duhen 12 orë përmes rrugës Katra-Banihal, por pas përfundimit të urës, distanca përmes trenit do të përgjysmohet.” – tha menaxheri i përgjithshëm i hekurudhës, Ashutosh Gangal.

Pjesa e fundit prej metali, 5.6 metra, ishte pajisur në pikën më të lartë dhe bashkonte të dy krahët e harkut që aktualisht shtrihen drejt njëri-tjetrit nga të dy brigjet e lumit Chenab.

“Kjo përfundoi formën e harkut që më pas do të dalë mbi lumin Chenab, që rrjedh rreth 359 metra poshtë.” – tha ministria e Infrastrukturës.