Vendosni fjalën kyçe....

Kongresi miraton ndihmën masive mbi pasojat e pandemisë


Dhoma e Përfaqësuesve, e udhëhequr nga demokratët, e miratoi planin masiv të ndihmës me 220 vota për dhe 211 kundër. Asnjë republikan nuk votoi në favor të tij.

Pasi ka kaluar tashmë edhe Senatin, paketa e ndihmës shkon në tryezën e presidentit Biden për t’u nënshkruar në ligj.

Biden e ka reklamuar atë si mënyrën më të mirë për rikthimin e fuqisë së ekonomisë amerikane.

Biden ka thënë më herët se paketa ka mbështetje të gjerë publike dhe se “tani është koha për ta shpenzuar”.

Paketa e ndihmës përfshin 415 miliardë dollarë për të forcuar përgjigjen ndaj virusit dhe shpërndarjen e vaksinave, rreth 1 trilion dollarë ndihmë të drejtpërdrejtë për familjet dhe afërsisht 440 miliardë dollarë për bizneset e vogla dhe komunitetet që janë goditur veçanërisht nga pandemia.