Vendosni fjalën kyçe....

Autoritetet gjermane nuk mund të konfiskojnë 60 milionë dollarë në Bitcoin, i dënuari nuk pranon t’i japë kodin


Prokurorët në Gjermani e kanë gjetur në mënyrë të turpshme se nuk janë në gjendje të përdorin 60 milionë dollarë në bitcoin të sekuestruar, pasi një mashtrues i dënuar nuk pranoi t’u siguronte atyre fjalëkalimin.

Individi u dënua dhe ka kryer kohën e tij në burg, por, pavarësisht se autoritetet kërkuan që ai të dorëzonte detajet e llogarisë, ai ka qëndruar i heshtur, duke parandaluar policinë të fitojë akses në më shumë se 1,700 bitcoin që ai besohet të ketë. Me bitcoin që u rrit në çmim në vitet e fundit, duke arritur një shumë të lartë prej $ 42,000 në Janar, vlera e portofolit të tij mendohet të jetë e konsiderueshme.

Policia donte të merrte kontrollin e portofolit të individit, pasi ai u burgos për dy vjet për instalimin e fshehtë të softuerit në kompjuterët e njerëzve të tjerë, duke e lejuar atë të krijonte më shumë bitcoin përmes një procesi të njohur si ‘mining’.

Bitcoins është një kriptovalutë që ruhet në një portofol elektronik dhe mbrohet përmes një fjalëkalimi të koduar. Ndryshe nga llogaritë e tjera të mbrojtura me fjalëkalim, përdoruesit kanë vetëm një numër të kufizuar të opsioneve të rikuperimit për detajet e tyre të hyrjes përpara se të jenë mbyllur përgjithmonë nga portofolet e tyre, kështu që u kërkohet të mbajnë një kopje letre në një vend të sigurt.

Duke pranuar situatën e vështirë, prokurori bavarez Sebastian Murer shpjegoi se autoritetet “e pyetën, por ai nuk tregoi”, duke sugjeruar që “mbase ai nuk e di.”. Pavarësisht se nuk ishin në gjendje të rimarrin fitimet e keqardhura të kriminelit, prokurorët kanë siguruar që burri nuk do të jetë në gjendje të hyjë në to vetë duke bllokuar llogarinë, duke i lënë bitcoin të bllokuara përgjithmonë në një portofol të paarritshëm.