Vendosni fjalën kyçe....

Lidhjet e Ndranghetas me politikën në Shqipëri, pikat kyçe të dosjes me 1600 faqe përgjime të antimafias italiane (E plotë)


Një operacion i madh i antimafias italiane në Katanzaro ka çuar prapa hekurave 50 persona, mes të cilëve 7 janë shtetas shqiptarë, të cilët akuzohen si pjesë e grupit.

Pjesë e këtij operacioni janë edhe përgjimet që u janë bërë anëtarëve të grupit mafioz Ndrangheta.

Pjesë e grupit janë edhe një grup personash që besohet se drejtohen nga sipërmarrësi kalabrez Antonio Gallo, i njohur me nofkën ‘Princi’, si dhe zyrtarë italianë, Tomaso Brutto dhe i biri, Saverio Brutti që janë respektivisht ish-këshilltar në Katanzaro e këshilltar në Simeri Crichi. Po kështu pjesë e grupit është edhe një ish-zyrtar i Guardia di Financë italiane, Ercole D’Alesandro e Franco Talarico, sekretar rajonal i UDC-së që është në arrest shtëpie. Ndërsa në përgjime del edhe emri i eurodeputetit italian Lorenzo Cesa.

Të gjithë emrat e lartpërmendur janë pjesë e dosjes masive dhe në përgjimet që u janë bërë ata flasin për mundësi biznesi me Shqipërinë në fusha të ndryshme, sidomos në shëndetësi e ndërtim.

Lidhësi i sipërmarrësve e politikanëve italianë me Shqipërinë është një person me nofkën ‘Nik’, biznesmen në Shqipëri. Ai sipas tyre është person i afërt me kreun e Bashkisë së Tiranës dhe mund të mundësojë marrjen e lejeve të ndërtimit në kryeqytetin shqiptar kundrejt ryshtetit. ‘Niku’ rezulton të jetë Besnik Halili, biznesmen në disa sektorë por më së shumti në shëndetësi.

Në transkriptet e bisedave të përgjuara nga antimafia italiane, shfaqet edhe biznesmeni shqipar ‘Nik’ i cili bisedon me biznesmenin kalabrez Gallo e politikanin Saverio Brutto.

Në dosjen masive prej më shumë se 1000 faqesh të përgjimeve të antimafias italiane flitet për tendera në sektorë të ndryshëm, koncesione, leje ndërtimi në Tiranë, investime në shëndetësi e për të gjitha këto del garant si urë lidhëse bizsmeni shqipar ‘Nik’ që ka lidhje me kreun e bashkisë, me ministrat e zyrtarët e qeverisë Rama.

Më poshtë është një përmbledhje e të gjitha pjesëve ku përmenden qeveria shqiptare, kryeministri Rama, kryetari i bashkisë Veliaj, ministra të qeverisë, tenderat në shëndetësi, lejet e ndërtimit, korrupsioni, ryshfeti.

Në faqen 627 të Dosjes përmendet Kryeministri i Shqipërisë, tenderat dhe 20% :

Sesioni n. 59 Aktiviteti: 1118

Data: 28.10.2017 Ora 09:08:27 Zgjatja: 00:01:29

Bashkëbisedojnë Antonio Gallo e babë e bir, Tomaso e Saverio Brutto

GALLO: Ti ke qenë atje?

S.BRUTTO: e jo, u largova …

GALLO: Unë e solla atë (i referohet D’alessandro Luciano) nga një në një … ku ka SOL (i referohet biznesmenit shqiptar NIK, takim i dokumentuar tashmë nga spyware)

NJE PERSON: po…

GALLO: komando presidentin…kryeministrin…dhe i thashë qartë…përpara Lucianos…Unë i thashë ti më jep kontratat ENI…që ata marrin 20% ato…

NJE PERSON: po…

GALLO:.. ok?…në janar edhe në spitale…në janar…inc.

 

Pjesët ku përmendet Qeveria Shqiptare, Ministrat, Zv. Ministrat, Kryetari i Bashkisë, Policia etj. :

Në faqe 556, përmendet Qeveria shqiptare, Ministria e punëve publike, tenderat në shëndetësi :

GALLO: …ka një nxitje edhe nga Qeveria…një punëtor ju kushton 150 euro në muaj…Unë u largova nga Shqipëria … “.

D’ALESSANDRO: Kur largohesh më 21, apo shkon i pari?

D’ALESSANDRO: Mirë, hajde

BRUTTO: Shëmtuar:..në këtë pikë ai ngjitet me 22.

GALLO: “në këtë pikë nëse më konfirmoni unë tashmë ndihem me ENO…Unë shoh se çfarë dokumentesh duhen…që 100% pastaj ia jepni ato noterit kështu që dokumentet janë përgatitur tashmë dhe ne bëjmë…pjesa tjetër jo, 50 miniera, 50 inc…ne kërkojmë një pjesë, administratori shqiptar, nuk mund të bëjmë ndryshe sepse ai nuk ka shtetësi….”.

D’ALESSANDRO. “atëherë ne (Guardia di Finanza ed) shohim kush është dhe kush nuk është (shqiptari) ne gjithashtu kemi zyra atje”.

GALLO: “Gruaja e tij është shefe e kabinetit të presidentit … njerëz të respektuar person i denjë… është në vend të ministrit të punëve publike, nuk e mbaj mend se si quhet, megjithatë ai është afër politikës, ai është një djalë që punon.. … një që është i zënë dhe tashmë e ka bërë këtë punë në të kaluarën, me Shtabin e Policisë Lamezia, i cili më pas u dogj se nuk e di se çfarë dreqi ata kombinuan me një furnizim, kështu që…”.

D’ALESSANDRO: “Kështu është në Mal të Zi, e njëjta gjë në Rumani…duhet të na dërgoni paratë dhe ata t’i bllokojnë…për çfarë zone është”.

GALLO: “Qendra e Tiranës, pika e shitjes dhe depoja, shitja me pakicë dhe institucioneve, spitaleve…”.

Faqe 584-585, flitet për Kryetarin e Bashkisë Tiranë (“ai që është zgjedhur tani”, flitet për datën dhe orën e takimit me Kryetarin e Bashkisë Tiranë, personat pjesmarrës në takim, mundësitë për biznes me spitalet, faktin që muajt Korrik-Gusht në Shqipëri nuk leviz asnjë gjë, sepse “akoma nuk janë zgjedhur ministrat e rinj”, dhe nëse kanë nevojë, “Në Shqipëri i kanë dyert e hapura” :

Data: 09.07.2017 Ora 15:29:33 Zgjatja: 00:10:59

GALLO thotë se garën e fitoi një nga Salerno dhe më pas ai shkoi në një nga Catanzaro DETERGIMO dhe shton se DETERGIMO i Catanzaro Lido, pronari i të cilit quhet MOSCARINO, gjithmonë fiton në ARPACAL.

D’ALESSANDRO kërkon emrat e këtyre njerëzve për të cilët flet GALLO. D’ALESSANDRO pyet Saverio nëse është thirrur nga DECARO dhe merr një përgjigje pohuese për një aparat zjarrfikës. GALLO thotë se dyqani është gati i gjithi i vendosur dhe nuk ka rimbushje dhe prandaj 80% e gjithçkaje është në rregull me dyqanin. GALLO thotë se në Shqipëri në muajt korrik dhe gusht gjithçka është në një ngërç sepse ata gjithashtu duhet të caktojnë ministra dhe për këtë arsye, duke iu drejtuar BRUTTO Saverio dhe D’ALESSANDRO Luciano, ai thotë se në këto dy muaj (Saverio dhe D’ALESSANDRO Luciano ed) “ju duhet mësoni të gjithë artikujt dhe jini të trajnuar dhe autonom”.

GALLO thotë se pasi të bëhet kjo, është e nevojshme të ndiqni rrugët pa e lënë shqiptarin të kuptojë asgjë “Ne nuk do t’ia japim rrugët e tua shqiptarit.. nuk do t’i lëmë ata të kuptojnë disa lëvizje”

D’ALESSANDRO: “jo, jo, jo … cili shqiptar?”

GALLO: “ENOS … a e kupton Ercole?”

D’ALESSANDRO thotë se është e drejtë dhe se ata duhet të trajnohen në kompaninë e tij në Sellia. GALLO thotë se në fund të korrikut ata ende duhet të shkojnë për të bërë aksione të kompanisë. GALLO thotë se shqiptari nuk duhet ta dijë që “Ercole” ka kontaktet e tij.

D’ALESSANDRO thotë se më 12 ai do të shkojë dhe do të kthehet më 13 në Shqipëri dhe ai do të shkojë me një nga Roma që ka qenë atje për shumë vite dhe është pjesë e Ministrisë sonë të Brendshme dhe ka një seri takimesh përfshirë kryetarin e Bashkisë së Tiranës, ” i cili është zgjedhur tani” me të cilin do të darkojnë në mbrëmjen e datës 12. D’ALESSANDRO thotë se “ka Vito Santacroce, djathëra Dedoni, atëherë është një nga Roma dhe mbase ky nga Girifalco që bën pantallona të cilët dëshirojnë të bëjnë një fabrikë pantallonash atje”, në shtator duhet të largohemi, nëse gjejmë një hapësirë…”.

Sesioni n.88 Aktiviteti: 26

Data: 09.07.2017 Ora 15:40:34 Zgjatja: 00:10:59

D’ALESSANDRO Luciano përmend qytetin SCUDERI si një qytet ku ka “kontakte të mëdha në nivelin shëndetësor”

D’ALESSANDRO: “dhe pse nuk shkon atje?”

D’ALESSANDRO Luciano: “ata po na presin atje, por na kanë pritur për një kohë të gjatë”

GALLO thotë se në fund të muajit ata do të bëjnë kuotat dhe të gjitha shërbimet e tjera.

D’ALESSANDRO thotë të sillni një Panda në Shqipëri dhe pranon ta dëbojë atë nga Italia dhe ta eksportojë. D’ALESSANDRO thotë se ai kishte blerë Panda për lokalin (i cili ishte hapur në Catanzaro Lido) dhe tani është ndaluar në ofiçinën Egidio CAVUR dhe duhet të rregullohet dhe të dërgohet në Shqipëri. D’ALESSANDRO thotë se ditën tjetër në Romë ai u takua me Pier Ferdinando Casini i cili ka si krahun e tij të djathtë personin me të cilin po largohet për në Shqipëri në ditën 12.

Casini do t’i kishte thënë D’ALESSANDRO se nëse ata janë në nevojë në Shqipëri ata kanë dyert e hapura.

D’ALESSANDRO: “Një ditë më parë kur shkova në Romë, unë gjithashtu u takova me Pier Ferdinando Casini se ky shoku im që po shkojmë në ditën 12, është praktikisht dora e tij e djathtë për sa i përket jashtë vendit … dhe ai Casini tha që unë, çfarëdo që të keni nevojë, në Shqipëri… kuptoj? “

BRUTTO Tommaso: “mirë”

BRUTTO Saverio pyet se çfarë ka Abrahami në Shqipëri dhe GALLO thotë se ai ka call center por do t’i mbyllë ato së shpejti.

D’ALESSANDRO thotë se ai gjen vende në pikat strategjike për të shitur mish dhe djathëra dhe thotë se muslimanët hanë sallam edhe atje “kjo më tregon se tani, sa më shpejt që të ndërtohet qeveria, ndërkohë Evropa tashmë po dërgon para…qeveria do të bëjë atje…ata duhet të bëjnë të gjitha infrastrukturat, nga kanalizimi në…siç bënë në Rumani…”

BRUTTO Tommaso dhe BRUTTO Saverio janë të entuziazmuar nga ideja.

Në faqen 637, përmenden njohjet me Kryetarin e Bashkisë dhe Qeverinë

GALLO: Albania group…furnizon Shqipërinë. Maqedoni…president i të gjithë grupit…administratori (i referohet NIK shqiptarit)…

LARUSSA: dhe ka marrëdhënie, ka marrëdhënie …

GALLO: me kryetarin e bashkisë së Tiranës dhe me qeverinë …

LARUSSA: eh … kur do të shkosh atje tani? …

Në faqen 581, përmendet “Afera Shqiptare”, korrupsioni total aty dhe ministrat:

Duke iu referuar personit të “komandantit” (D’ALESSANDRO Ercole), BRUTTO tha se ai kishte rënë dakord të merrte djalin e tij për të punuar në biznesin shqiptar që sapo kishte filluar (“Unë e pranova djalin e tij në shoqëri, e kuptove çfarë bëra?”) Dhe Franco TALARICO shprehu gjithë miratimin e tij me frazën: “mirë, mirë, mirë, mirë, shkëlqyeshëm”.

Të dy më pas arsyetuan për situatën në Shqipëri ku “korrupsioni është total”, duke i konsideruar këto të dhëna të favorshme për të ndërmarrë biznes më lehtë, pa tendera dhe në këtë drejtim, ata diskutuan se sa e dobishme mund të ishte shfrytëzimi i kanaleve tashmë të hapura ose të hapura nga eurodeputeti Lorenzo Cesa me homologët e tij të huaj “kjo është gjithashtu e rëndësishme eh…një gjë është që ju të krijoni një kontakt të Cesa në Shqipëri… që nuk është si këtu, një ministër në Shqipëri…

Në faqe 601-604 e vijues, përmendet takimi i shtator-tetorit të vitit 2017, ku flitet për tenderat në Shqipëri, takimin me “Shefin e Policisë së Tiranës”, një “nënsekretar” dhe “një Zv/Ministër”, të cilëve D’ALESSANDRO u ka dhënë ca produkte ushqimore dhe se “presin rezultate” :

Takimet e shtatorit / tetorit 2017

Më 09.08.2017, në Santa Maria di Catanzaro pranë kompleksit Cassiodorus, BRUTTO Tommaso me djalin e tij Saverio takuan D’ALESSANDRO Ercole.

Qëllimi i takimit ishte të kuptonte sesi po lëvizte marshali në lidhje me kontratat që duheshin marrë në Shqipëri përmes njohurive të tij. D’ALESSANDRO tha se ai kishte biseduar me Shefin e Policisë së Tiranës dhe me nënsekretarin dhe një zëvendësministër të cilit i kishte sjellë ushqim falë sipërmarrësit të qumështit DEDONI, i cili kishte dërguar të gjithë atë material gastronomik me korrier.

Faqe 626 në vijim, flitet per mundësi biznesi në Shqipëri, gjetjet e lidhjeve me ministra, personazhi “Nik” dhe njohjet e tij me Kryetarin e Bashkisë dhe Kryeministrin; Flitet edhe për takimin e zhvilluar 1 muaj e ca përpara kësaj bisede, ndërmjet Claudio LARUSSA dhe Kryetarin e Bashkisë Tiranë:

Të pranishmit po mendonin për biznes të mundshëm në Shqipëri.

Seanca n. 59 Aktiviteti: 1166

Data: 28.10.2017  Ora 09:24:37 Kohëzgjatja: 00:05:09

GALLO Antonio me SPEZIALI Totò dhe BRUTTO Tommaso.

BRUTTO: meqenëse është ndërkombëtare ..

GALLO: E di që është ndërkombëtare ..

BRUTTO: edhe ai mund të bënte ca fitime në Shqipëri … mos bëni shaka se ju (i drejtohet Spezialit), ndonjë Ministër diçka që ju…nuk është ‘se ju mungon mirësjellja’…

SPEZIALI: por si është Shqipëria? Unë e njoh atë vend por…

GALLO: ai vend është në zhvillim…

SPEZIALI: në zhvillim? Shqip… bile edhe syzet t’i heqin nga koka…

GALLO: nuk është më kështu…është mentalitet, sepse ata e dinë që ne ua fusim…ndryshe, e kundërta është…ne nuk vlerësohemi mirë atje, e cila thjesht eh … gjithsesi një realitet i buku…po rritet, është si Italia në vitet 60 ‘… ata duhet të bëjnë hekurudha duhet të bëjnë shumë gjëra…

SPEZIALI: ai thotë se duan të bëjnë…Unë duhej të shkoja të Dielën, me Claudio…atëherë ai më tha se nuk mund të shkoj të Dielën … dhe le të shkojmë edhe 15 ditë të tjera…

GALLO: por kanali që Nik…

SPEZIALI: cili?

GALLO: Unë kam një kanal të mirë atje…në fakt ata duan të krijojnë një konsorcium…

SPEZIALI: ai kanal biznesi që ka gjithashtu…

GALLO: Kam shumë… një shumë të fortë atje, i cili është Presidenti i Grupit Fumagalli…i Sol… ai i njeh të gjitha spitalet…

SPEZIALI: po ..

GALLO: ai është shqiptar…ai është President i Grupit në Shqipër…

SPEZIALI: edhe në spitale mund të punoni…

GALLO: Unë nuk e di…dhe ai është President i SOL në Shqipëri, përfshirë… të gjitha spitalet, ai është afër Kryeministrave, është afër Kryetarit të Bashkisë së Tiranës, një pjesë e rëndësishme…

SPEZIALI: por Claudio (LARUSSA) shkoi, ai më tha me Kryetarin e Bashkisë së Tiranës …

GALLO: ai shkoi…

BRUTTO: një muaj… po…një muaj…

GALLO: Kështu që unë fola me këtë mikun tim Nik dhe ai tha…’djaloshi që mori tre licenca për të të bërë të ndërtosh atje në Tiranë, ai ka licencën në dorë, por nga 180 milionë që duhen për ta bërë ai ka vetë, 10 milionë…

SPEZIALI: realiteti..

GALLO: në të vërtetë, ata po kërkojnë huadhënës, më tha ai..Ata gjejnë një sipërmarrës që është mirë dhe banka e financon ju mund të bëni para…sepse ata shesin 4 milion për metër…5 milion për metër e shisni…gjysma e Tiranës…

SPEZIALI: apartamentet …

GALLO: apartamentet …ky mban tre licenca qiejgërvishtësish… këta ndërtues…

SPEZIALI: 4000 euro jo… 2700-2800 po ..

Faqe 627 e vijues, flitet si funksion kjo punë në Shqipëri (modus operandi), aludim i qartë për rryshfet etj.

GALLO i tregon treshes SPEZIALI, LARUSSA dhe BRUTTO për atë se si punohet në Shqipëri për kontrata në sektorin publik, duke aluduar qartë për ryshfet.

BRUTTO: …në qendër të Tiranës?

GALLO: qiejgërvishtësit e rinj shesin 3800-4000 euro metrin…dhe kostoja… e dini cila është kostoja maksimale? 510 euro…

SPEZIALI: por nëse bëni gjë luksoze…

GALLO: ai më tha nëse gjen sipërmarrësin ky Nik është një karakter i vlefshëm…

BRUTTO: dhe nuk mund të flasim për këtë me këtë…

GALLO: dhe tani ta shohim, tani ai vjen në Itali… më 9 ju jeni në Romë…

SPEZIALI: 9?

GALLO: 9 nëntor…ai është president…

SPEZIALI: në Romë?

GALLO: nëse jeni në Romë më 9 nëntor…ai është President i Grupit SOL në Shqipëri…ata të oksigjenit, furnizojnë spitalet…ai është i lidhur me ENEL, kjo është e lidhur me të gjithë…dhe ai më tha qartë, ata duan 20% të kontratës, ata duan, më tha ai…por nëse ata paguajnë për të…(shqiptari i referohet NIK)

SPEZIALI: në Shqipëri…pallati i kulturës në Piazza, e bukur…

GALLO: ka shumë barezë ka shumë.. por besoj se për ndërtesa të mëdha nuk presin italianë…

Faqe 64 e vijues, flitet për personazhin “Nik”, “gjoba” prej 20% që kërkojnë aty cash për tenderat, si dhe mundësitë e investimeve në Shqipëri

Pastaj, arsyetimi i tyre për çështjen shqiptare vazhdoi.

GALLO tha se shqiptarët, përfshirë këtë NIK, po kërkonin fonde për ndërtimin e disa qiejgërvishtësve në një lagje të mirë të Tiranës. LARUSSA ishte mbajtur në errësirë ​​nga D’ALESSANDRO (nuk është e qartë nëse Ercole apo Luciano ed) ndërsa GALLO tregoi çdo detaj të operacionit. GALLO tha se disa shqiptarë do të vinin në Itali për të diskutuar se si të “paketonin” tenderin për t’i lejuar atij një fitore të sigurt, ai gjithashtu shtoi se ata do të kërkonin një “tot” të përbërë nga 20% të kontratës që do të paguhet menjëherë. GALLO gjithashtu tha që NIK shqiptari ishte një person i besuar që i kishte zbuluar shumë hile për të ulur kostot përmes një kompanie konsulence të vendosur në Itali. LARUSSA tha se ishte i gatshëm të transferohej në Shqipëri me GALLO për të diskutuar këto detaje, duke thënë se ai ishte i hapur për interes një nga fondet e tij të huaja:

LARUSSA: “sepse unë kam fondin që mund të investoj në këto gjëra këtu…ekziston një fond anglez në pasuri të paluajtshme … domethënë … është amerikan por është i vendosur këtu në Londër për Evropën … i cili quhet fortesë, kala sigurisht… e cila u përket hebrenjve dhe që i bëjnë këto aktivitete…”

GALLO: Unë e shpjegova atë tek Totò … Unë, kemi biseduar me NIK (i referohet presidentit të Albania SOL Group)…NIK më shpjegoi një seri situatash … këtu në Tiranë ekziston një problem themelor … ka disa biznesmenë tanë të mëdhenj që kanë licencën për të ndërtuar rrokaqiejt në qendër … tani nuk i financojnë në bankë por nuk kanë të gjithë likuiditetin dhe ata po kërkojnë partnerë që të jenë në gjendje të kryejnë këto operacione … ata i marrin katër pesë mijë euro për metër … nëse jo gjashtë mijë …

LARUSSA: kjo është interesante edhe pse …

GALLO: dhe NIK më tha … Saverio inc. dëshiron të investojë sepse dëshiron të bashkohet me kompaninë …

LARUSSA: jo ne duhet të bëjmë një fond, me një fond që unë kam nga Fortress

Sesioni n.85 Progresiv: 942

Data: 29.11.2017, ora 6:13:53 pasdite Kohëzgjatja: 00:05:08

GALLO Antonio me LARUSSA Claudio, flasin në të njëjtin nivel me progresivin e mëparshëm, subjekt i hetimit nga Guardia Di Finanza mbi marrëdhëniet e korporatave që i atribuohen Gallo; më pas diskutimi u zhvendos në investime të përbashkëta për t’u bërë në Shqipëri. Ato janë të vendosura në Romë, zyra e Larussa.

GALLO: … ata nuk kanë fonde për ta bërë atë … ata janë duke kërkuar fonde ose dikush për t’u bashkuar me ta, NIK Më tha …

LARUSSA: dhe ne duhet ta shohim këtë …

GALLO: prandaj ju thashë nga NIK që është një shëtitje …

LARUSSA: por a e njeh ai Lucianon? (D’alessandro)

GALLO: Unë e prezantova atë me NIK…

LARUSSA: por ai nuk më tha për këtë

GALLO: atëherë ai më tha se janë këto … një shqiptar po vjen … kështu që eja në janar … Unë do të prezantoj me … do i japësh 20%, lamtumirë dhe faleminderit … gjithashtu kontakte me spitalin me gjërat e kuptuara … kjo është arsyeja pse ne shkojmë ta shohim atë në janar …

LARUSSA: dhe po e shohim …

Faqe 639 e në vijim, flitet që “Nik ka situatën në dorë në Shqipëri”

GALLO i thotë se tani ai po kthehet në Itali për arsye që nuk i kupton. GALLO më pas e pyet SPEZIALI nëse D’ALESSANDRO Luciano atje e bëri atë të fliste me dikë dhe SPEZIALI i thoshte se ai e bëri atë të fliste me një farë Antonio për të bërë një fabrikë betoni dhe se ata ata dukeshin njerëz të mirë. SPEZIALI thotë se Ercole (D’ALESSANDRO) ishte i pranishëm të cilit i rekomandoi: “Ercole nuk është ajo që mund të bësh … nëse ndodh”. GALLO i thotë se dëshiron që ai të flasë specifikisht me Nik “i cili ka në dorë situatën në Shqipëri” dhe të enjten që NIK do të jetë në Romë. SPEZIALI do ta kishte paralajmëruar LARUSSA Claudio. GALLO thotë se ai duhet të shkojë në Shqipëri për të biseduar me NIK për të kuptuar nëse ai duhet të investojë në Shqipëri apo Maqedoni.

Faqe 651, takimet e muajve Shkurt-Mars të vitit 2018, dhe Niku që u flet Italianëve për sektorin e materialeve të ndërtimit (çimento, llaç, beton, autostradat etj).

Vendndodhja Shqipëri

Biseda është mes Antonio GALLO sipërmarrës, Saverio BRUTTO sipërmarrës e politikan kalabrez e shqiptarit NIK.

NIK: Çemento… ai merret me ndërtim?

BRUTTO : Po..

GALLO : Po e bën CALME cemento (i referohet sipërmarrësit Antonio Speziali)… Merr tenera… është një i fuqishëm… kur do vish në Romë ti?

NIK: Punime bën?  Apo..

GALLO : Prodhon e bën punime…

NIK: Në kuptimin që a bën autostrada..

GALLO : I bën të dyja…

NIK: Apo shet vetëm materiale?

GALLO : Shet materiale

BRUTTO : Shet materiale

GALLO : E ndërton gjithashtu..

NIK: Nëse shet vetëm materiale nuk di sa hapësirë mund të gjej e them, se janë dy tre fabrika çemento këtu që kanë esksluzivitetin se kujt t’i shesin, kanë bërë një monopol… kanë gurore… i kanë ata..

BRUTTO : I pashë sot… çfarë rastësie… kur po uleshim me avion pashë dy gurore të mëdha…

NIK: …Dhjetë gurore… por nuk është e thënë se nuk bëhet…

NIK:…Njëri mund të merret me çemento…. tjetri me guroren meqë janë keq… sillet impianti… e bëhesh pjesëtar… por nëse ai ka aftësitë e garat… në sensin pra që bën punime me çelësa në dorë… atëherë është më mirë … pasi arrihet vërtetë… rrugët.. punoni bashkë…

Në faqe 652, Nik u flet italianëve për ndërtime kullash në Tiranë dhe për koncesione 30-50 vjeçare në Shqipëri:

GALLO :: Bën dhe këtë…. herës tjetër kur të vijmë…

NIK: Nja dy tendera…

GALLO : Janë? Kur skadojnë?

NIK: Duhet të dalin tani 60-100 milionë euro…. varet se në çfarë gjëndje je me financimet..

GALLO : Po këta janë mirë..

NIK: … Nëse janë mirë ka gjë tjetër për të bërë..

GALLO : Grataçelat më the…

NIK: Po si grataçelat dhe dy koncesione… një e bënë … duhet të bëjnë një tjetër PPP… autostrade… koncesione për 30 vite 50 vite…

GALLO :… Jo po është një tjetër mik që…

GALLO : … Janë disa persona… është një mik që ka fonde ( me qëllim investimi Larussa -Gallo në Shqipëri)

BRUTTO :… Çfarë ka?

GALLO : Fonde…

Datë 19 shkurt 2018, ora 14.42. biseda kohëzgjatja 5 minuta. faqja 643

Sipërmarrësit Antonio GALLO, Saverio BRUTTO e NIK gjenden në Shqipëri.

NIK: Grateçela…. materialet e ndërtimit jua jap unë … kushtojnë 10 milionë… 10 milionë e më jep dy kate e lahemi kështu.

NIK: merren dy kate në një gratacelë e shiten pas dy o tre vitesh… me dyfishin e shumës… varet sa personi është…

GALLO : I fortë….

NIK: Varet sa garanci financiare ka brenda…

GALLO pyet NIK nëse është më mirë të kenë një figurë mashkulli o femre..

NIK: Eshtë më mirë një femër që ka atributetet… e rrëfen episodon e nëj gruaje që i ka kërkuar punë..

GALLO : Sa është rruga mujore ?

NIK: 400-500 euro në muaj për një djalë të ri e që varet dhe nga përqindjet..

Së bashku llogarisin shpenzimet mujore me një qera 2000 euro për të fituar 30 000 në muaj.