Vendosni fjalën kyçe....

“Gabim katastrofal” – Gjykata gjermane shpall karantinën Covid-19 si jokushtetuese


Një gjykatë gjermane e ka shpallur jokushtetuese karantinën e rreptë të vendosur nga qeveria e shtetit qendror të Tyringenit pranverën e kaluar, pasi liroi një person të akuzuar për shkeljen e tij.

Një rast i parëndësishëm në lidhje me një burrë që shkeli rregullat e rrepta gjermane të mbylljes duke festuar ditëlindjen me miqtë e tij ka përfunduar në një vendim që media gjermane e përshkroi si ‘shpërthyes politikisht’.

Një gjykatë rrethi në qytetin e Vajmar jo vetëm që e liroi të pandehurin por gjithashtu deklaroi se autoritetet vetë shkelën ligjin themelor të Gjermanisë.

Bllokimi pranveror në Tyringen ishte një ‘vendim politik i gabuar katastrofik me pasoja dramatike për pothuajse të gjitha fushat e jetës së njerëzve’, tha gjykata, duke justifikuar vendimin e saj.

Sipas gjykatës, qeveria nuk kishte baza të mjaftueshme ligjore për të vendosur kufizimet pasi në atë kohë nuk kishte asnjë ‘situatë epidemike me rëndësi kombëtare’ dhe sistemi shëndetësor nuk kishte asnjë rrezik.